Kopaonik te zove – Najavljen početak nove zimske sezone

I ova zimska sezona na Kopaoniku, biće otvorena tradicionalnim Ski Openingom, koji je zakazan za period od 8. do 11. decembra

Skijaši i borderi će i ove godine moći da biraju između nekoliko staza na kojima žele da se spuštaju, a sve one biće pripremljene pre početka nove sezone, kako bi ljubitelji planine, počevši od Ski Openinga, pa sve do kraja sezone, uživali na njima.

Tradicionalno, radno vreme skijališta za ski opening je od 9 do 15:30 časova, dok gondola Brzeće – Mali Karaman radi od 9 do 15 časova za izvlačenje skijaša. Noćne staza rade od 18 do 22 časa.

Prodajna mesta za kupovinu ski karata koja rade tokom openinga su kod boba na šinama, u Upravnoj zgradi Skijališta Srbije i na polazu gondole.

Prošle sezone, prvi dan skijanja je bio besplatan, a tokom preostala tri dana manifestacije važio je popust od 30% na cenu karata za taj period.

Što se tiče muzičkog dela Ski Openinga, kao i svake godine nastupiće poznata imena domaće scene, pa će tako biti i ove godine, o čemu ćemo naknadno izveštavati.

Kada su u pitanju kovid mere,  za vreme Ski Openinga važiće sve one mere koje u tom trenutku budu na snazi u čitavoj Srbiji. Ukoliko dođe do promena, organizatori će na vreme obavestiti sve skijaše i bordere.

Manifestacija Ski Opening prvi put je održana 2010. Godine, a nakon 12 godina održavanja na Kopaoniku, postao je prepoznatljiv brend koji svake godine privlači sve više turista na ovu planinu. Ski Opening je inače i napravljen po ugledu na slične događaje u nekim od najpopularnijih ski centara Evrope.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.