Gori deponija u Kraljevu – Požar podmetnut, sve službe angažovane na gašenju

Deponija u Kraljevu, u  petak tokom noći, zapaljena je od strane N.N. lica. Od tada su na terenu sve službe koje su tokom jutra uspele da lokalizuju požar, međutim grad i prigradska naselja „guše“ se u mirisu gareži.
Foto: Privatna arhiva

-Od petka pokušavamo da ugasimo požar, koji je jutros na svu sreću lokalizovan. Nije do nas, nije namenski zapaljena deponija, u pitanju je N.N. lice, koje će biti procesuirano od strane MUP-a. Veliki problem jeste za sve nas, jer udišemo ovakav vazduh, ali molim građane za strpljenje, radimo sve što je potrebno, kaže Novica Lišanin, direktor JKP  „Čistoća“ Kraljevo.

Foto: Privatna arhiva

U gašenju požara pored radnika „Čistoće“ i kraljevačkh vatrogasaca, svu pomoć u mehanizaciji i ljudstvu pružaju i ostala Javna preduzeća, „Putevi“ i „Vodovod“ Kraljevo.

-Deponiju gasimo i vodom i posipanjem zemlje, odnosno zatrpavanjem kritičnih delova. Veliku pomoć pruža nam i „Bectel Enka“ kompanija koja je izvođač radova na „Moravskom koridoru“, a koja nam isporučuje zemlju sa svojih gradilišta. Zaista smo maksimalno angažovani i činimo sve da što pre rešimo problem. Otežavajuće okolnosti su i te što je vreme mirno, bez vetra, dodaje Lišanin.

Foto: Filter media

Građani su od jutros delili na društvenim mrežama svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom.

Deponija u Kraljevu prostire se na nešto više od tri hektara, a u ovom požaru gori četvrtina ukupne površine.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.