„Fleke“ u Kraljevačkom pozorištu – Gubici i smrt – poput tamnih fleka na čovekovom srcu

Na repertoaru Kraljevačkog pozorišta, u utorak 18. oktobra, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „Fleke“ u režiji Juga Radivojevića.

Drama po tekstu Tijane Grumić, dotakla je publiku u svakom svom izvođenju, a prvi put je izvedena u septembru 2021. godine, upravo na sceni Kraljevačkog pozorišta.

Mlada glumica u kostimu jarkih boja i kaubojskom šeširu uvodi svoje roditelje i baku na scenu. Dok oni pomno prate, ona započinje nastup – priču svog života. Na sceni unutar scene, glavna glumica sa roditeljima pokušava da dočara prvi sastanak njenih roditelja, pa onda i neočekivanu trudnoću i dolazak jedne bebe na svet. Naizgled simpatična priča o porođaju u tatinim toliko obožavanim kolima završava se opisom fleka od krvi na zadnjem sedištu. Prvo spominjanje motiva fleka ne ostavlja publiku ravnodušnim, jer ubrzo shvata da tek rođena beba i njen tata ostaju bez majke, odnosno svoje voljene supruge.

Predstava dalje prati odrastanje devojčice, njene borbe, odnos sa ocem ali i još po neku „fleku“ koje joj život ostavlja.

U predstavi igraju: Aleksandra Arizanović (dobitnica Sterijine nagrade za najbolju mladu glumicu), Dragana Varagić, Gorica Dinulović i Zoran Cerovina.

Karte za predstavu „Fleke“ mogu se nabaviti na biletarnici Kraljevačkog pozorišta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.