Danas počinje Dečija nedelja – „Šta detetu treba da raste do neba“

Dečija nedelja 2022, pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“, biće održana od 3. do 9. oktobra

Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečijih prava prema međunarodnim i domaćim pozitivnim propisima, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, uključujući alternativne oblike, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju.

Nizom manifestacija, svake godine i u Kraljevu se obeležava Dečija nedelja.

Izvor/Foto: Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani”

Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ pripremila je bogat program za najmlađe tokom čitave nedelje, a obeležavanje počinje danas, od 13 časova, kada će biti priređen književni program za decu „Od čitanja se raste do neba”, u okviru kojeg će razgovor sa decom o svojim knjigama voditi Jasminka Petrović, jedna od najpriznatijih i najomiljenijih savremenih autorki literature za decu.

U nastavku teksta pogledajte program obeležavanja Dečije nedelje u Biblioteci.

Izvor/Foto: Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani”
Razvijanje sportskog duha na Atletskom stadionu u Kraljevu

Povodom Dečije nedelje Atletski klub Kraljevo, u sredu 5. oktobra, od 15 časova, na Atletskom stadionu, organizuje sportsku manifestaciju za decu predškolskog uzrasta. Tom prilikom će mališani iz Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“, na stadionu raditi vežbe, a nakon toga i jedan mali poligon. Iz Atletskog kluba poručuju da na ovaj način žele da podstaknu mališane da se bave sportom kao i da u najranijem detinjstvu razvijaju sklonost ka druženju.

Izvor/Foto: AK Kraljevo

Prava deteta

Dečija nedelja je odličan trenutak, da se svi odrasli podsete Dečijih prava, koja su ustanovile Ujedinjene nacije.

Iako znamo da svi roditelji, bake, tetke, deke, ujke i teče, odlično poznaju ova prava, nije na odmet da se bar u ovoj nedelji podsetimo istih.

Izvor/Foto: Zelena učionica
Izvor/Foto: Zelena učionica

Dragi mali Kraljevčani, redakcija portala Filter media želi vam srećnu vašu, Dečiju nedelju.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.