Za kraj letnje sezone – na Kopaoniku prvi sneg

Nakon 88 dana rada tokom letnje sezone, juče je (18. septembra) zvanično završen letnji režim rada „Skijališta Srbije“. Završetak letnje sezone obeležile su i prve pahulje, kada se u noći između subote i nedelje zabeleo Kopaonik.

Tokom leta svi posetioci Kopaonika mogli su beg od gradske vrućine da zamene svežim letnjim vazduhom, ali i mnoštvom turističkih atrakcija, bobom na šinama, pešačkim turama, panoramskom vožnjom gondolom…

Ono što sledi jeste priprema za novu zimsku sezonu, a ovaj period i planiran je za intenziviran rad, kako bi sve bilo spremno za decembar, kada se tradicionalno otvaranje zimske sezone 2022/2023. godine, planira (još uvek nezvanično) za period od 8. do 11. decembra.

Kao što smo već i navikli, prvi sneg obično i padne na Kopaoniku, a ove godine je poranio, a sa druge strane i zvanično zatvorio letnju sezonu. Iako je snežnog pokrivača bilo tek simbolično, a ako se „po jutru dan poznaje“, možda je ovo najava odlične zimske sezone kojoj se raduju skijaši i borderi ali i ljubitelji planine uopšte.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.