Vlada odmrzla cenu mleka – Od danas nove cene mleka, šećera i piletine

Na današnjoj sednici Vlade RS, zvanično je „odmrznuta“ cena UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je bila ograničena na 128,99 dinara. Rok za zabranu izvoza mleka produžen je do 31. oktobra.

Novom uredbom o visini cena životnih namirnica, ukida se ograničenje cene na UHT mleko sa 2,8 procenata mlečne masti, ali će marža na sva UHT mleka biti 10 posto.

Nova najviša cena za kilogram kristal šećera biće 109,99 dinara. Od danas se menja i cena sveže pilećeg mesa, pa će u narednom periodu kilogram košrati 319 dinara.

Kako se nezvanično saznaje, do 31. oktobra produžava se i uredba o ograničenju cena naftnih derivata, a ukida se odluka o zabrani izvoza dizela.

Podsećamo, Vlada Srbije je Uredbom od 6. septembra propisala maksimalnu maloprodajnu cenu UHT mleka sa 2,8 posto mlečne masti na 128,99 dinara. Istim propisom, bila je promenjena i maksimalna trgovačka marža za sve vrste UHT mleka i smanjena sa 12 na 5 posto. Istom odlukom uvedena je bila uvedena i zabrana izvoza svežeg mleka i pojedinih mlečnih proizvoda do 30. septembra.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.