Svetski dan prve pomoći –javni čas na Goču

U okviru obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, Crveni krst Kraljevo organizovaće javni čas na Goču, ispred hotela „Dobre vode“, u subotu 10. septembra, tačno u podne.

Ovogodišnja poruka Svetskog dana prve pomoći glasi: „Učimo da pomažemo celog života“. Stoga će aktivnosti u okviru događaja biti usmerene na značaj obnavljanja veština neodložne pomoći i prepoznavanja situacija u kojima bi one trebalo da se primene. Ciljna grupa je celokupno stanovništvo, ali uz poštovanje specifičnosti koje svaka pojedinačno kategorija društva sa sobom nosi i uz prilagođavanje aktivnosti svakoj od njih.

Događaj je planiran do 14 časova. 

Prva pomoć spasava živote i svako od nas može postati heroj.

Na ovaj način želi da se pokrene inicijativa subjektima društvene zajednice koji donose odluke o neophodnosti da sticanje znanja iz prve pomoći ponovo postane obaveza i deo obrazovnog sistema, ali ne kao forma već suštinski.

Godišnje više od 14 miliona ljudi nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacija Crvenog krsta širom sveta.Svako od nas može biti u prilici da treba prvu pomoć, ali svako od nas, takođe, može da nauči da pruži prvu pomoć. Prva pomoć je gest humanosti i podrazumeva znatno širi pojam od skupa naučenih veština i tehnika. Prva pomoć je nekada čin spasavanja života, ali je takođe odraz humanosti, altruizma i osećaja za potrebe drugih ljudi.

Svetski dan prve pomoći obeležava se svake godine 11. septembra.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.