Savremena računarska oprema za tri kraljevačke osnovne  škole

Tri osnovne škole „Jovo Kursula“, „Živan Maričić“ u Žiči i „Jovan Dučić“ u Roćevićima, kao i istureno odeljenje ove škole u Dedevcima, postale su bogatije za ukupno 60 računara i pet štampača, kako bi se osavremenili informatički kabineti.

Zahvaljujući donaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, učenici tri osnovne kraljevačke škole, novu školsku godinu otpočinju u savremenim računarskim kabinetima.

Podela računarske opreme upriličena je u školi „Jovo Kursula“ a njoj su prisustvovali rukovodilac Školske uprave Kraljevo, Bojana Marinković i gradonačelnik Predrag Terzić.

Izvor: Grad Ktaljevo

-Nadam se da će svim učenicima ovih škola računari pomoći da se medijski opismene i da unaprede svoje znanje jer je jako važno da poznaju rad na računaru kako bi sutra imali šansu da nastave školovanje, ali i da dobiju dobar posao“, izjavio je Terzić.

Izvor: Grad Kraljevo

-Cilj Školske uprave i Grada, u saradnji sa resornim Ministarstvom, jeste da se obezbede što kvalitetniji uslovi za rad nastavnika, a samim tim da nastava prati savremene tokove, istakla je Marinković.

Podsetimo, zahvaljujući Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u  decembru 2021. godine, donaciju u vidu 348 računara i 23 štampača dobile su četiri srednje i 11 osnovnih kraljevačkih škola. U okviru druge faze projekta, u julu ove godine, 16 naših osnovnih škola obogaćeno je sa ukupno 85 laptopova i 52 projektora. Više na ovu temu pročitajte Ovde

 Izvor: Grad Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.