Povodom Svetskog dana srca – na Trgu sutra besplatno merenje pritiska i saveti lekara

Pod sloganom „Svim srcem za sva srca“, sutra će biti obeležen 29. septembar – Svetski dan srca. Crveni krst Kraljevo će u saradnji sa partnerima iz Zavoda za javno zdravlje i Polivalentne patronaže će sutra, tačno u podne, organizovati niz aktivnosti sa građanima.

Tokom sutrašnjeg dana, građani će moći da dobiju besplatne savete, merenje krvnog pritiska, razgovore o koronarnom sindromu, biće im podeljeni flajeri, a nakon toga sa organizatorima ovog događaja moći će da razgovaraju o prevenciji faktora rizika nastanka kardiovaskularnih bolesti, ali i o upotrebi AED aparata (aparat za reanimaciju).

Svetski dan srca je prilika da svi razmisle kako da najbolje doprinesu razvoju čovečanstva, očuvanju prirode i svog mentalnog zdravlja. Kada razmišljamo srcem, emotivniji smo i saosećajniji. Zbog toga pomažemo drugima, humaniji smo i hrabrije donosimo odluke.

 Svim srcem uključuje upotrebu reči „svim” i prebacuje fokus sa akcija na korisnike akcija, omogućavajući širu primenu kampanje.

Želimo da poruke Svetskog dana srca stignu do što većeg broja ljudi u cilju postizanja boljeg kardiovaskularnog zdravlja.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.