Obeležen Dan Sektora za vanredne situacije uz najmlađe Kraljevčane – vatrogasci su naši heroji

Širom Srbije ove nedelje obeležava se Dan sektora za vanredne situacije, 17. septembar, ali i Dan svih vatrogasaca – spasilaca. Na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, vatrogasi su svoj dan proslavili uz najmlađe Kraljevčane
Foto: Filter media

-Odeljenje za vanredne situacije u Kraljevu je danas povodom obeležavanja značajnog praznika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova RS  i Dana svih vatrogasaca, priredilo najmlađim sugrađanim ali i svim Kraljevčanima, izložbu dela naše opreme ali i vozila sa kojima vatrogasci – spasioci raspolažu svakodnevno, kaže Slaviša Kornjača, šef smene Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kraljevo.

Foto: Filter media

Posao svih vatrogasaca-spasilaca je veoma težak, zahtevan i složen.

Foto: Filter media

-Pored gašenja požara vatrogasci-spasioci intervenišu i u drugim situacijama, pri elementarnim nepogodama, gde spašavaju život ljudi, imovinu i životinje, iz poplava, iz ruševina prilikom zemljotresa, kao i  tehničkih intervencija u saobraćaju, dodaje Kornjača.

Foto: Filter media

Vatrogasci-spasioci intervenišu 24 časa dnevno, 365 dana u godini, a sve u službi svih građana Republike Srbije.

Foto: Filter media

Da su vatrogasci omiljeni među mališanima, pokazuje veliki broj dece iz predškolskih ustanova našeg grada, koji su za svaku značajnu priliku u društvu svoji heroja, a koji za njih pripreme zanimljiv program.

Foto: Filter media

Pored toga što gotovo svi dečaci koje smo danas pitali žele da postanu vatrogasci kad porastu, svi mališani su imali priliku da uđu u vatrogasni kamion, da stave šlem, ali ono što ih najviše obraduje jeste pena, koju vatrogasci specijalno pripremaju za ovakve događaje.

Foto: Filter media

I danas su pored hladnog vremena, Trg ispunili penom u kojoj deca nisu potpuno mogla da uživaju, ali su vatrogasci pronašli način i za to, pa su tako na svojim kvadovima vozili mališane kroz penu.

Foto: Filter media

Redakcija portala Filter media čestita praznik svim vatrogascima, koji budnim okom motre na sve nas, reagujući i u najzahtevnijim situacijama, štiteći živote svih građana.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.