Liftovi ko liftovi čas rade čas ne, pacijenti ko pacijenti – mogu i pešice

Dva lifta u kraljevačkoj Internističkoj bolnici već gotovo sedam dana ne rade, a zdravstveni radnici ove ustanove dovijaju se na sve načine, kako bi transportovali pacijente do svojih soba.

Da liftovi ne rade, nije neka vest gotovo nigde, ali kada se to desi u ustanovi koja se bavi zdravstvenom zaštitom stanovništva, onda to postane veći problem. Na adresu redakcije Filter media stiglo je nekoliko pritužbi nezadovoljnih građana o ovom problemu.

-Lift za transport pacijenata je proradio juče, poručili su iz kraljevačkog Zdravstvenog centra „Studenica“.

U našu redakciju stigla je fotografija od jutros na kojoj se vidi da lift i dalje ili opet ne radi. Međutim, prema dobro obaveštenom izvoru, lift proradi na 15 minuta pa ponovo stane.

Foto: Privatna arhiva

U ovom slučaju pored pacijenata, zasigurno je najteže zdravstvenim radnicima, koji su usled epidemije Covid19, preživeli pravu katastrofu, radeći pod punom zaštitnom opremom svakog dana satima, rizikujući da i sami obole. Kako se još uvek suočavamo sa ovom pošasti, bar da ne moramo da brinemo o tehničkim stvarima, kao što su liftovi.

Ovako imamo nezadovoljne pacijente i njihove porodice, zdravstvene radnike kojima je posao otežan, a sve zbog jednog transportnog lifta za pacijente, koji izgleda „otkazuje poslušnost“.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.