Kraljevački hirurg dr Zarev na usavršavanju sa svetskim stručnjacima

U okviru ”Forward” programa Evropske asocijacije endoskopskih hirurga u periodu od 23. maja do 24. juna, u Napulju je boravio dr Ivica Zarev, specijalista opšte hirurgije, koji je završava subspecijalističke studije.

Edukacija iz oblasti laparoskopske hirurgije odvijala se u Univerzitetskoj klinici Federico II na Odeljenju minimalno invazivne onkološke hirurgije, pod mentorstvom profesora Umberta Bracalea i Franceska Corcionea.

Izvor: ZC “Studenica”

-U tom periodu svakodnevno sam prisustvovao, kako odeljenskim vizitama pacijenata, tako i operacijama koje su svakodnevno izvođene na ovoj klinici. Važno je napomenuti da su operatori po zvanju opšti hirurzi, tako da sam imao priliku da vidim operacije iz celokupne hirurgije. Akcenat je svakako stavljen na operacije izvođene laparoskopskom metodom. Ovo je bila prilika da se upoznam sa njihovim načinom rada, tehničkim karakteristikama uređaja koje koriste u svakodnevnom radu, kao i da razmenim mišljenja po pitanju hirurških dilema koje su aktuelne na našim stručnim sastancima, kaže dr Zarev.

Kraljevački hirurg se sastao i sa najznačajnijim imenima savremene italijanske laparoskopije.

Izvor: ZC “Studenica”

-Iskustva koja su oni preneli na polaznike ove škole mogu se lako primeniti u svakodnevnom hirurškom radu. U ovom periodu prisustvovao sam i operacijama izvođenim na robotskom sistemu DaVinci, istakao je dr Ivica Zarev.

Da je za jednu ustanovu jako važno da njeni zaposleni konstantno teže usavršavanju,  a jedan od njih je dr Zarev, kako bi svi oni pacijenti, kojima je pomoć potrebna, bili sigurni da se nalaze u najboljim rukama, ali i da najbolji tretman mogu dobiti u svom gradu, svom Kraljevu, istu kao i svi drugi pacijenti širom sveta.

Jedan od lekara koji je svojim raskošnim znanjem, veštinama i željom za konstantnim usavršavanjem zavredio pažnju svojih mentora tokom studija, a kasnije i tokom specijalizacije i uže specijalizacije, je dr Ivica Zarev koga, ako je suditi po njegovom dosadašnjem angažovanju, tek čekaju profesionalni uspesi.

Piše: Danka Gašić

Izvor. ZC „Studenica“ Kraljevo

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.