Još jedno neprijatno iznenađenje za Kraljevčane – od oktobra skuplje grejanje

Neminovno je da će kraljevačka „Toplana“ morati da uradi izmenu programa poslovanja što će se odraziti i na cenu isporuke grejanja

-Mi smo već poslali Gradu zahtev za povećanje cene grejanja za 20 posto, počevši od nove grejne sezone, kaže Aleksandar Nestorović, v.d. direktora JEP „Toplana“ Kraljevo.

Foto: Filter media/arhiva

Nestorović je dodao i da ovo nije realna cena povećanja grejanja, ukoliko se pogleda cena energenata, onda ovo povećanje treba da bude i drastično veće.

-Vodimo se time da prvenstveno probamo da našim korosnicima ne napravimo veliku cenu grejanja, kako bi svi mogli da podnesu poskupljenja koja su se eila, pa i poskupljenje isporuke grejanja sa gradske toplane, dodaje Nestorović.

Iz kraljevačke „ Toplane“ poručuju da se završni radovi na pripremi nove grejne sezone u Kraljevu privode kraju, kao i da je naša toplana potpuno snabdevena za početak grejne sezone, sa uskladištenih 180 tona mazuta ( što je sasvim dovoljno za početak), dok se trenutno radi na nabavci ovog energenta.

Da poskupljenje u Kraljevu zapravo  nije novost, pisali smo na kraju prošle grejne sezone, kada je bilo najavljeno izvesno poskupljenje. Ono što jeste novost je iznos poskupljenja, koje dolazi u „zao čas“ nakon svih koja su se desila tokom leta. Čini se su se pojedina javna preduzeća pretplatila na poskupljeja od 20 odsto, koja će građani ove zime teško ili nikako podneti.

O mogućem poskupljenju grejanja u Kraljevu najavljenom još u aprilu ove godine, možete pročitati Ovde

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.