Građani će sutra moći da pozovu javnog beležnika za savet – EVO NA KOJE BROJEVE

Javni beležnici obeležavaju sutra osam godina od uspostavljanja javnobeležničkog sistema u Srbiji, tako što će biti organizovano telefonsko savetovanje za građane.

Ovim povodom Javnobeležnička komora Srbije poziva građane da se jave sutra od 11 do 14 časova i postave pitanja u toku razgovora sa javnim beležnicima.

To ne znači da će građani moći da pozovu svaku javnobeležničku kancelariju u navedenom periodu, već će za ovu namenu biti otvorene tri linije i to: 065/415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Javnobeležnička komora Srbije saopštila je da na ovaj način želi da doprinese opštoj informisanosti o ulozi javnih beležnika u pravnom sistemu, o nadležnostima u poslovima oko prometa nepokretnosti, overi potpisa i prepisa, javnobeležničkim zaveštanjima, overama punomoćja i opoziva punomoćja, načinu poveravanja ostavinskih postupaka javnim beležnicima i svim ostalim dilemama vezanim za njihovu nadležnost.

U Srbiji trenutno postoji 227 javnobeležničkih kancelarija. Prve kancelarije počele su sa radom 1. septembra 2014. godine i tada ih je u državi bilo 91. Kancelarije su otvorene sa zadatkom da jačaju pravnu sigurnost, ali i da ubrzaju i kontrolišu pravni promet.

Izvor: JKS Srbije

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.