Atletičari kraljevačkog AK nastupili za reprezentaciju

U četvrtak 15. septembra održan je Drugog Svesrpski atletski kup u Novom Sadu, na kome je nastupilo petreprezentacija atletskih saveza: Atletskog saveza Centralne Srbije, Atletskog saveza  Beograda, Atletskog saveza Vojvodine, Atletskog saveza Kosova i Metohije i Atletskog saveza Republike Srpske.

Za Atletski klub Kraljevo poziv je dobilo čak četiri atletičara: Andrija Popović (400m) i Tamara Savić (skok uvis) za reprezentaciju Atletskog saveza Centralne Srbije, dok su Nikola Jelenić (400m) i Filip Radojević (VIS) dobili poziv da budu deo reprezentacije Atletskog saveza Kosova i Metohije.

 Andrija Popović, atletičar AK Kraljevo potvrdio je sve bolje rezultate i pobedio u trci na 400m. On je bio bolji od svojih velikih rivala na stazi i ostvario vreme od 49,42 sekunde, dok je Nikola Jelenić u istoj trci ostvario šesto mesto u vremenu od  53,80 sekundi. Popović je sa svojom pobedom i sa pobedama Alekse Ratinca na skoku u dalj, Maše Rajić na 400m, Mejre Mehmedović i Uroša Gutića na 3000m, ali i trećim mesto u štafeti 4x400m, doprineo da reprezentacija Atletskog saveza Centralne Srbije u ekipnom plasmanu postane vicešampion Drugog Svesrpskog atletskog kupa.

Piše: Milan Kostić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.