U okviru festivala Letopis zanimljiv program kraljevačke biblioteke

U subotu, 27. avgusta 2022. u periodu od 12 do 20 časova biće realizovana akcija popularisanja knjige i čitanja pod nazivom „Knjiga na dar“

U okviru Kraljevačkog festivala turizma, književnosti, muzike, glume, pića i hrane, zanimljiv program pripremila je i kraljevačka biblioteka, kako za najmlađe tako i za one malo starije ljubitelje pisane reči.

Na štandu Biblioteke na platou ispred Muzičke škole „Stevan Mokranjac” biće predstavljene publikacije koje su tokom proteklih godina štampane sa izdavačkim znakom „Povelje”. Reč je o knjigama najznačajnijih savremenih srpskih pesnika, zatim knjigama inostarne poezije, te esejističkim, književnoteorijskim i književnokritičkim publikacijama. U razgovoru sa bibliotekarima, naši sugrađani će biti u prilici da odaberu knjigu prema vlastitim čitalačkim afinitetima, i da je zadrže kao dar Biblioteke.

U 18 časova, na platou ispred Muzičke škole biće priređen književni program za decu pod nazivom „Deca i pisci“, u kojem učestvuju kraljevački autori književnosti za decu, Miloje Radović, Biljana Miljković i Snežana Todorović. Program je zamišljen kao interaktivno druženje pisaca i dece, u okviru kojeg će razgovarati o književnosti, omiljenim knjigama i literarnim junacima i kazivati odabrane stihove.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.