Porodična šetnja u Kraljevu u nedelju – evo gde i kada počinje

Neformalna grupa Ujedinjeni roditelji Kraljeva u nedelju, 28. avgusta, u 18 časova organizovaće porodičnu šetnju. Okupljanje svih zainteresovanih građana je malo pre navedenog vremena na platou ispred crkve „Svete trojice“ (kod tenka)

-Ova šetnja nikako ne može biti pandan EuroPride-u jer mi idemo u šetnju porodično, da istaknemo prave vrednosti za koje živimo i za koje se borimo, poručuju iz Ujedinjenih roditelja Kraljevo.

Izvor: Facebook/Druga priča

Porodična šetnja krenuće od crkve „Svete Trojice“ do hrama „Svetog Save“, Omladinskom ulicom i niz Vojvode Putnika.

-Pozivamo sve Kraljevčane da dođu sa svojim porodicama kako bi jasno pokazali kakve se vrednosti cene i neguju u Kraljevu, poručuju iz grupe Ujedinjeni roditelji.

U proteklih nekoliko dana pojavila se vest na društvenim mrežama da će se održati litija, zakazana za petak 26. avgust, koju organizuje kraljevačko namesništvo Eparhije žičke. Ova vest je demantovana i iz Eparhije je poručeno da crkva nije organizovala nikakav sličan događaj, ali da svaki građanin ima njen blagoslov da učestvuje u mirnim šetnjama.

Izvor: Facebook

Podsetimo, Europrajd u Beogradu biće održan od 12. do 18. septembra, a velika povorka zakazana je za 17. septembar.

Parlamentarne stranke desnice, pojedini predstavnici Srpske pravoslavne crkve (SPC) i neformalna udruženja građana traže zabranu održavanja ove međunarodne LGBTI+ manifestacije.

Da li će se na kraju održati manifestacija za koju organizatori kažu da promoviše jednakost, toleranciju i ljudska prava, još uvek je nepoznato. Do tada se u gradovima širom Srbije organizuju porodične šetnje, a jedna od njih i ove nedelje u gradu na Ibru.

Podsetimo, pre dve nedelje Grupa Antiglobalista Srbije, u Kraljevu je prikupljala potpise za peticiju protiv parade. Taj tekst možete pročitati Ovde

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.