Ministar Stefanović u Kraljevu: Modernizovana vojska najbolje štiti svoju zemlju

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je juče pripadnike jedinica Druge brigade kopnene vojske koje su razmeštene u kasarni „Jovan Kursula“ u Kraljevu, gde je prisustvovao prikazu novouvedenih sredstava naoružanja i vojne opreme. Ministar je izrazio zadovoljstvo obučenošću posada za rad na modernizovanim sredstvima i podsetio na značaj opremanja naše vojske srestvima koje razvijaju i proizvode naši instituti i domaća odbrambena industrija.
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar je u kraljevačkoj kasarni obišao pripadnike 23. samohodno haubičko-artiljerijskog diviziona i 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD, koji su opremljeni usavršenim protivavionskim topovima 40 mm, modernizovanim samohodnim haubicama 122 mm 2S1 i komandno-oklopnim transporterima. Njega je dočekao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević koji ga je informisao o stanju u brigadi i zadacima.

– Imali smo priliku  da vidimo kako uvežbane posade naše vojske posedaju i novi „pasars“ i modernizovanu „gvozdiku“ i jasno se vidi koliko su unapređenje i modernizacija ovih sredstava doveli do poboljšanja, pre svega, brzine zauzimanja svih položaja za vatreno dejstvo, a nakon toga i u mobilnosti i mogućnosti da se nakon izvršenja zadatka ova vozila za vrlo kratko vreme nađu na nekoj sledećoj lokaciji – rekao je ministar Stefanović.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Modernizacijom ovih vozila dobili smo mogućnost da sa istim brojem artiljeraca u samohodnim „gvozdikama“ i onih koji su u trupnoj PVO imamo veći broj sredstava koja se koriste.

– Za nas je važno da se naše jedinice opremaju sa što više proizvoda naše domaće industrije, na čijem razvoju rade naš Vojnotehnički i drugi instituti i da damo sve od sebe da sa tom domaćom pameću postižemo maksimalno moguće dejstvo i štitimo svoju zemlju. Hoću još jednom da se zahvalim i komandantu Druge brigade i svim njegovim saradnicima na tome što posvećeno rade, što za njih nema ni leta, ni sunca, ni toplote i što im je svima jedino u srcu kako da što bolje završe svoj vojnički zadatak i kako da što bolje štite svoju zemlju – rekao je ministar Stefanović.

Opširnije pročitajte OVDE

Izvor: Ministarstvo odbrane

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.