Kraljevo: Više novca za mališane u privatnim vrtićima

Grad Kraljevo izdvojio je dodatnih 2,5 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve namenjenih subvencionisanju dela mesečnih obaveza za jul ove godine a na osnovu rešenja o pravu na naknadu dela troškova za boravak dece u licenciranoj privatnoj predškolskoj ustanovi.

Ova odluka doneta je na sednici Gradskog veća u Kraljevu. U prvom momentu bilo je planirano 25 miliona dinara za ovuu namenu, ali taj novac nije bio dovoljan. Nakon toga, Gradsko veće je još dva puta usvajalo rešenja o preusmeravanju sredstava z budžetske rezerve. Za jun je tako izdvojeno 7 miliona, dok je za jul opredeljeno 2,5 miliona dinara.

 U Kraljevu trenutno potoje tri licencirana privatna vrtića koje pohađa oko 300 dece. Gradske vlasti u rebalansu budžeta predvidele su još 25 miliona dinara za privatne vrtiće, što je oko 60 miliona ukupno z ovu namenu, a ta sredstva bće dovoljna do kraja ove godine.

Takođe, za 2023. godinu biće obezbeđeno dovoljno sredstava iz gradskog budžeta , za isplatu svih obaveza koje Grad ima prema licenciranim privatnim vrtićima, poručuju iz lokalne samouprave Kraljeva.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.