Kraljevo: Sve češće akcije pojačane kontrole saobraćaja

U cilju povećanja kontrole saobraćaja u Kraljevu se sve češće sprovode pojačane kontrole, pa su tako pripadnici Saobraćajne policije u našem gradu u toku prošle nedelje uočili čak 1111 prekršaja.

-Najčešći prekršaj, bar kada je prošla nedelja u pitanju, jeste prekoračenje brzine i tu smo imali čak 890 sankcionisanja, otkriveno je i 27 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, izjavio je Miloš Kosovac, pomoćnik komandira Saobraćajne policije Kraljevo.

U toku ove pojačane akcije kontrole saobraćaja u alkoholisanom stanju zatečeno je 11 učesnika u saobraćaju i dva vozača pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Iz Saobraćajne policije još jednom su uputili apel svim učesnicima u saobraćaju.

-Još jednom apelujemo na naše sugrađane i sve učesnike u saobraćaju da posebno obrate pažnju na ponašanje u saobraćaju, naročito na brzinu kretanja vozila, da brzinu svog vozila prilagode stanju i uslovima na putevima, zbog prvenstveno velike frekvencije saobraćaja u letnjem periodu, kako bi na taj način sačuvali i sebe i druge dodao je Kosovac.

Pripadnici Saobraćajne policije i u narednom periodu biće stalno na terenu, a ova prošlonedeljna pojačana kontrola saobraćaja, ne znači da ih neće biti još.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.