Humanost ujedinila radnike Vodovoda i ušćanske rudare

U prostorijama Crvenog krsta danas je organizovana akcija prikupljanja krvi u kojoj učestvuju Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Vodovod“ i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Ušće, koji mahom čine zaposleni u Ibarskim rudnicima, ali i svi oni građani koji dobrovoljno žele da daju krv.
Izvor: Crveni krst Kraljevo
Izvor: Crveni krst Kraljevo

Da se priključe akciji baš ova dva društva danas, odlučili su zbog značajnih praznika za njih.

Izvor: Crveni krst Kraljevo

-Rudari su odlučili da danas učestvuju u ovoj akciji koja se sprovodi uoči Dana rudara a koji se obeležava svakog 6. avgusta. Sa druge strane zaposleni u Vodovodu, odnosno Društvo dobrovoljnih davalaca krvi pri ovom preduzeću, učestvuju u današnjoj akciji povodom slave preduzeća. Rudarima ovom prilikom čestitamo njihov praznik, a radnicima Vodovoda slavu, kaže Snežana Apostolović, sekretar Crvenog Krsta Kraljevo.

Izvor: Crveni krst Kraljevo

Do 11 časova prikupljeno je oko 50 jedinica krvi, a u Crvenom krstu se nadaju da će, do 14 časova, do kada i traje akcija, biti mnogo više.

-U letnjem periodu, zbog velikih vrućina i godišnjih odmora zalihe krvi često su na rezervama. Ovom prilikom apelujemo svim sugrađanima od 18 do 65 godina, koji su zdravi, da dodju kod nas neke naredne srede, kako bismo nekome zajedno vratili osmeh na lice, dodala je Apostolović.

Podsetimo, krv možete dati svake srede u periodu od 9 do 14 časova u prostorijama Crvenog krsta, ulica Cara Lazara 19.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.