Za kraj jula – Festival „Zlatne harmonike Kraljeva“ uz još pratećih programa

Izvor/Foto: Pixabay

U organizaciji Kulturnog centra Ribnica, od 28. do 30. jula biće održana manifestacija „Zlatna harmonika Kraljeva“, dok će takmičenje mladih harmonikaša, kao kruna festivala, a koji su izabrani na audiciji, biti održano 29.jula na Trgu srpskih ratnika od 21 čas.

Kandidati koji su odabrani na audiciji u kategoriji mladih harmonikaša od 16 do 25 godina starosti, održanoj 16. maja ove godine, imaće priliku da pred brojnom publikom nastupe na centralnom trgu i tom prilikom osvoje neku od tri nagrade.

Pobednik festivala okitiće se nagradom pod nazivom „Novica Negovanović“ koja je ustanovljena u ovoj kategoriji, u čast preminulog legendarnog Kraljevčanina. Prvonagrađeni će takođe dobiti i snimanje jednog narodnog kola u studiju Aleksandra Sofronijevića. Druga i treća nagrada su novčane.

U sklopu muzičkog festivala održaće se još zanimljivih programa.

Izvor: KC Ribnica

U Svečanoj Sali Grdske uprave, u periodu od 10 i 30 do 14 časova, 28. jula, biće održan master klad za soliste na harmonici, a koji će voditi Vlada Panović, umetnički rukovodilac Narodnog orkestra RTS-a.

Gosti na master klasu biće proslavljeni solisti na harmonici Aleksandar Sofronijević i Miša Mijatović.

Kotizacija za učešće na master klasu iznosi 2.500 dinara, koji se mogu uplatiti na račun 840-122668-45 a kao primalac navesti Kulturni centar „Ribnica“, ul.Izletnička 2, 36103 Kraljevo- svrha plate: kotizacija za master klas uz osnovne podatke učesnika.

Rok za prijavu za kotizaciju je 25. jul.

Za učešće na master klasu nije propisana starosna granica a učesnici sa sobom treba da ponesu svoj instrument.

29. jula u Svečanoj Sali Grdske uprave, a u sklopu festivala, od 10 i 30 do 15 časova održaće se radionica za vokalne soliste koju će voditi Danka Stoiljković.

Izvor: Chodify

Ovom prilikom pozivaju se svi talentovani pevači, a dvoje izabranih, nastupiće u revijalnom delu festivala „Zlatna harmonika Kraljeva, koji će se oržati iste večeri.

Pravo učešća na radionici imaju pevači od 16 do 30 godina starosti.

Prijave se mogu slati na mejl [email protected] 

Prijavu je potrebno poslati do 25. jula, a ona treba da sadrži ime i prezime, mesto i datum rođenja i broj telefona.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.