Učestvujte u trci za život naše Kraljevčanke

Izvor/Foto: Facebook/ Privatna arhiva

Mlada Kraljevčanka Dragana Petrović pre dve godine dobila je dijagnozu koja joj je preokrenula život. Do tada zaposlena supruga i majka suočila se sa odlaskom na lečenje a svi snovi mlade majke stavljeni su na čekanje zbog jedne reči – multiplaskleroza.

Sve terapije koje su dostupne u Srbiji, Dragana je već probala. Kako pomaka nije bilo, lek za Draganinu bolest bilo je potrebno pronaći negde dalje. Klinika u Rusiji nudi Dragani šansu da se oporavi i do 90% u ovoj fazi lečenja.

Njena porodica od početka se lavovski bori sa hrabrom Draganom, ali su troškovi lečenja preskupi, pa su pomoć potražili i preko Fondacije „Budi human“.

Izvor: Facebook/Privatna arhiva

Da ne bi skrštenih ruku sedeli i čekali da se iznos na računu povećava, članovi Atletskog kluba Kraljevo došli su na ideju da pomognu svojoj sugrađanki dajući svoj, kako kažu, mali doprinos.

Izvor: Atletski klub Kraljevo

-Odlučili smo da pomognemo Dragani, našoj Kraljevčanki, majci i akademskom građaninu, dajući doprinos na jedan sporstki način. U subotu 16. jula od 18 časova na Atletskom stadionu, organizujemo Humanitarni javni trening „Trčimo za Draganu“ na kome očekujemo dosta učesnika koji će nam pomoći u ovom humanim poduhvatu, kaže Milan Kostić, generalni sekretar AK Kraljevo.

Kako ističe Kostić dosta zainteresovanih ljudi se već javilo, a ovim putem organizatori pozivaju sve koji su u mogućnosti da dođu kako bi se što više novca prikupilo za Draganin život.

-Nema kotizacije, svako ko dođe daće onoliko novca koliko može. Kutija sa prikupljenim sredstvima biće izložena, tako da se nadam da ćemo uspeti u svojoj nameri. Najavljeno je da će biti učesnika i iz Vrnjačke Banje, Trstenika i Beograda, mahom učesnika Veselog spusta koji su želeli, kad se već nalaze u Kraljevu, da pomognu na ovaj način, kaže Kostić.

Na ovu ideju došli su sledeći primer svojih humanih kolega atletičara Milenka Janićijevića iz Bora i Srđana Jovića iz Čačka, koji su već veterani u organizovanju ovih akcija.

„Trčimo za Draganu“ humanitarni javni trening održava se na Atletskom i na prostoru oko atletskog stadiona u subotu 16. jula sa početkom u 18 časova.

Ovo nije prvi put da se kraljevački atletičari uključe u ovakve akcije. Prošle godine organizovali su sličnu akciju pod nazivom „Humanitarna trka za pokret“ a sav novac prikupljen na ovoj trci otišao je Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu Kraljevo, kao pomoć obolelima od ovih bolesti.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.