Nova oprema za informatičke kabinete za 16 kraljevačkih osnovnih škola

Izvor/Foto: Grad Kraljevo

U okviru druge faze projekta“Digitalne učionice“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, danas su dodeljene donacije za 16 osnovnih škola sa teritorije Kraljeva, u vidu nove opreme za informatičke kabinete.
Izvor: Grad Kraljevo

U Mašinsko tehničkoj školi „14. oktobar“ načelnica školeske uprave Bojana Marinković i gradonačelnik Predrag Terzić uručili direktorima osnovnih škola 85 laptopova i 52 projektora.

Izvor: Grad Kraljevo

-Odluka Ministarstva prosvete veoma je dobra i značajno utiče na ostvarenje digitalne pismenosti svih učenika na teritoriji čitave države, bez obzira da li pohađaju škole u centru grada, prigradskim naseljima ili na seoskom području, kaže gradonačelnik.

-Očekujem da će u narednim godinama kraljevačke škole dobiti još računarske opreme kako bi, uz pomoć resornog Ministarstva, u potpunosti opremili sve škole u našem gradu, kaže Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave.

Danas je ova vredna donacija uručena osnovnim školama u Vitkovcu, Vrbi, Lađevcima, Adranima, Žiči, Roćevićima, Sirči, Godačici, Ušću, Vitanovcu, Brezovi, kao i osnovnim školama „Braća Vilotijević“, „Vuk Karadžić“, „Čibukovački partizani“, „Jovo Kursula“ i „Sveti Sava“.

Tokom prošle 2021. godine, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, doniralo je 348 računara i 23 štampača, koji su dobile 4 srednje i 11 osnovnih škola u Kraljevu. Vrednost te donacije bila je 50.000.000 dinara.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.