Kraljevački Zavetnici traže smenu gradonačelnika

Izvor/Foto: Filter media

Na sednici Skupštine grada koja je održana 8. jula usvojene su odluke o poskupljenju cena usluga vode i javnog prevoza za čak 20%!

Foto: Filter media

Kraljevčani će ubuduće iz svog džepa za ove osnovne potrebe morati da izdvajaju mnogo više novca nego do sada, što će nesumljivo uticati na gotovo svačiji kućni budžet. Da su poskupljenja ova dva preduzeća, koja su najavljena kao neophodna, izazvala oštre kritike na račun lokalne vlasti, potvrđeno je danas na konferenciji za medije u prostorijama Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu.

Foto: Filter media

-Predrag Terzić gradonačelnik i direktor „Vodovoda“ Aleksandar Protić izdejstvovali su da građani, koji inače nemaju dovoljan kvalitet ovih usluga, plaćaju sada još skuplje kako vodu tako i prevoz. Aleksandar Protić direktor „Vodovoda“ pravda ovu odluku sa tim da je cena električne energije enormno poskupela. Samim tim potvrdio je da je ministarka energetike, iz njihovih redova, radila loše svoj posao, kaže Marko Petrović, član Gradskog odbora Zavetnika Kraljevo.

Kraljevački Zavetnici osvrnuli su se i na potez gradske vlasti da autoprevozniku koji dolazi iz Čačka, da apsolutnu slobodu da sami određuju šta će da rade, odnosno da sami formiraju cene, odlučuju gde će prevoza biti a gde ne, umesto da naglašavaju Zavetnici, pronađu rešenje koje je dobro za sve.

Izvor: BusTicket4.me

-Mi imamo rešenje za situaciju sa javnim prevozom. Onoga trenutka kada dobijemo poverenje građana, a to će biti već na narednim lokalnim izborima , jedna od prvih stvari za koju ćemo se boriti biće da Kraljevo dobije svoje Gradsko preduzeće  za prevoz putnika ali i da obnovimo stanicu, jer nemoguće je da su svi gradovi u okolini sposobni da imaju svoja preduzeća, samo jedno Kraljevo nije, dodaje Petrović.

Zavetnici su na ovoj konferenciji, obraćajući se lokalnoj vlasti poručili na kraju:

-Zbog svega navedenog ali i ostalih stvari koje su se dešavale u prošlosti, tražimo da Predrag Terzić podnese ostavku na svoju funkciju, da bude smenjen sa mesta gradonačelnika i da Kraljevo ide na vanredne lokalne izbore, gde ćemo videti da li narod zaista podržava politiku Terzića i njegovih direktora, zaključuje Petrović, dodajući da će o ovim ali i o svim mnogobrojnim problemima u našem gradu u Skupštini RS ispred grada Kraljeva ubuduće govoriti jedini opozicioni narodni poslanik Strahinja Erac.

Podsećamo, dosadašnje cene usluga JKP „Vodovod“ – snabdevanje vodom i odvođenje otpadnih voda, nisu menjane od 2013. godine. Cene javnog prevoza pak, Autoprevoz Čačak poslednji put povećao je decembra 2020. godine. Više o povećanju cene ove dve usluge i novim cenama možete pročitati Ovde

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.