Apel saobraćajne policije: NE KREĆITE NA PUT ako ne ispunjavate ove uslove

Foto: Filter media

Zbog povećane frekventnosti saobraćaja i analize saobraćajnih nezgoda u prethodnom periodu, uočeno je da se više nesreća na putu događa upravo u vreme letnjih odmora. Iz saobraćajne policije Kraljevo vozačima je upućen poseban apel.
Foto: Filter media/ Uprava saobraćajne policije

-Kako zbog godišnjih odmora tako i zbog velikog broja manifestacija kako u Kraljevu tako i u okolinim turističkim centrima, uočen je pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima, na državnim putevima ali i na ulicama u gradu. Koristim ovu priliku da apelujem na građane da savesno upravljaju svojim vozilima i da ne sedaju za volan ukoliko za to nisu sposobni, kaže Ivan Vučetić, komandir Uprave saobraćajne policije Kraljevo.

Kao najčešči uticajni faktori koji dovode do saobraćajnih nezgoda u letnjem periodu su pre svega nepropisna brzina, nepropisno izvođenje radnji vozila u saobraćaju, nepropisna preticanja i veoma često psiho-fizičko stanje vozača.

Foto: Filter media/ Saobraćajna policija

-Poseban apel upućujem vozačima koji kreću na put da obavezno provere tehničku ispravnost vozila, da poštuju pravila saobraćaja u pogledu brzine kretanja, da se suzdrže od nepropisnih i nebezbednih preticanja posebno na opasnim mestima odnosno deonicama puteva, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i opijata, da ne koriste mobilni telefon u toku vožnje a da obavezno koriste sigurnosni pojas i kao najvažnije da na put kreću odmorni izbegavajući doba dana kada su najveće vrućine i obavezno prave više kraćih pauza kako bi se osvežili bezalkoholnim pićem, zaključuje Vučetić.

Iz saobraćajne policije poručuju da će tokom perioda letnjih odmora pored pojačanog prisustva saobraćajne policije, koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva, pre svega službena vozila bez obeležja policije sa radarima, presretače, službene motocikle, ali i da će znatno biti povećana kontrola alkoholisanosti vozača, kao i kontrola na prisustvo svih vrsta opijata.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.