ALARMANTNO! Čak četvrtina mladih u Srbiji doživela seksualno nasilje

Oko 25 odsto mladih žena doživelo je seksualno nasilje, pokazuju najnovija istraživnja KOMS-a (Krovne organizacije mladih Srbije), a prenosi Nova ekonomija.

Ovaj podatak je itekako zabrinjavajući jer je u pitanju porast broja mladih koji trpe ovakav vid nasilja, pokazuju prošlogodišnji podaci KOMS-a, kada je 21 odsto žena izjavilo da je doživelo seksualno nasilje.

U najnovijem Alternativnom izveštaju o položaju i potrebama mladih u Srbiji stoji da je ukupno 17 odsto mladih, i žena i muškaraca doživelo seksualno nasilje.

Kompletan Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Srbiji, KOMS će objaviti 12. avgusta kada se obeležava Međunarodni dan mladih.

U istom izveštaju stoji da mladi u Srbiji prvi seksualni odnos imaju između 15. i 18. godine (njih 47 odsto), a četvrtina nakon osamnaeste godine. Nešto manje od 10 odsto mladih u seksualne odnose stupilo je pre 15. godine.

Čak preko polovine mladih u Srbiji na pitanje koliko je sksualnih partnera imalo, odgovorilo je do njih 5. Više od 10 seksualnih partnera imalo je oko 15 odsto ispitanika, pokazuje istraživanje KOMS-a, koje je prenela Nova ekonomija

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.