Zlatne pionirke kraljevačkog „Metalca“

Izvor/Foto: Odeljenje za protokol i informisanost

Ženski rukometni klub „Metalac“ na nedavno održanom Državnom prvenstvu u kategoriji Ž14, u finalu je savladao Omladinski rukometni klub „Beograd“ rezultatom 15:11 i osvojio tutulu šampiona Srbije.

Devojčice uzrasta 2008. godište i mlađe u konkurenciji 12 ekipa pionirki izborile su se za svoje mesto prvo u finalu, a nakon toga i za pobedu. Za kraljevačke pionirke u rukometu upriličen je svečani prijem u Gradskoj upravi Kraljeva.

Foto: Vladimir Vasić

-Naš zajednički cilj je da, pored rezultata u mlađim kategorijama, napredujemo iz ranga u rang, kako bi ove devojčice, kda za to dođe vreme, postale šampionke i u seniorkoj konkurenciji. Važno je da  Kraljevu otvaramo nove visoke škole i fakultete, kako bi deca koja se bave sportom , nastavila i da se školuju i da postanu uspešni i sportisti ali i akademski građani, poručio je graonačelnik Predrag Terzić.

Foto: Vladimir Vasić

Da su talentovane devojčice svojim trudom i radom pokazale šta sve treba da ima jedan sportista, potvrđuje i njihov trener Aleksandar Nestorović.

Foto: Vladimir Vasić

-Prošle godine bili smo na ovom mestu kao osvajači zlatne medalje u kategoriji devojčica do 12 godina, ove kao osvajči prvenstva Srbije u kategoriji do 14 godina. Nadam se da ćemo se istim povodom družiti svake godine.

Foto: Vladimir Vasić

Rukometašica ŽRK „Metalac“ na prvenstvu Srbije, Lena Andrić dobitnica je priznanja za najkorisniju igračicu Državnog prvenstva, a među izabranom idealnom postavom prvenstva nalazi se još jedna kraljevačka rukometašica Mia Đekić.

Izvor: Zvaničan sajt grada Kraljeva

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.