U preko 20 kraljevačkih osnovnih škola dojave o BOMBAMA -MUP: Za sada nije otkriveno ništa sumnjivo

Od jutros pa sve do sada na mejlove 22 osnovne škole na području Školske uprave Kraljevo, pristižu dojave o pomenutim bombama. Policija do sada, kako saznajemo, nije pronašla ništa sumnjivo.

Od 6  časova jutros na mejlove čak 22 osnovne škole u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Raški, stigle su dojave o podmetnutim bombama. Nakon toga i nešto pre 10 časova, mejlovi su pristizali i na druge škole koje jutros nisu primile ovakve pretnje.

-Pripadnici Policijske uprave Kraljevo vrše kontradiverzione preglede u svakoj školi gde postoji potreba, odnosno tamo gde su stigli mejlovi. Za sada nije pronađeno ništa sumnjivo, ali nastavljamo sa intenzivnim radom, kažu u MUP Kraljevo za Filter media.

Policija je od jutros na terenu, oni studiozno obaljaju svoj posao i za sada nema razloga za paniku, izjavila je načelnica Školske uprave u Kraljevu Bojana Marinković.

-Ni u jednu školu se učenici neće vratiti dok ne stigne potvrda da je u školskom objektu bezbedno. Nema razloga za paniku. Učenici su upućeni na onlajn nastavu. Sutra ćemo se organizovati u skladu sa dešavanjima, a tamo gde je provera završena, nastava če se odvijat u školi. Trenutno je u toku sastana svih direktora osnovnih škola, pa ćemo videti kako i šta dalje, kaže Marinković.

Kako javljaju Republički mediji, dojave o bombama u školama stigle su u oko desetak gradova u Srbiji, a pisane su na lošem srpskom jeziku.

Ono što je najvažnije postoji dobra koordinacija među policijom, direktorima škola kao i drugim relevantnim institucijama a sve u cilju bezbednosti učenika.

Uskoro opširnije….

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.