Sve glasnije negodovanje na moguće poskupljenje vode i javnog prevoza u Kraljevu

Foto: Filter media

Dva preduzeća JKP „Vodovod“ i Autoprevoz Čačak, nešto ranije ovog meseca, uputili su osnivaču ovih preduzeća (Skupštini grada Kraljeva) predloge o poskupljenju usluga.

Ukoliko bi se ovi predlozi usvojili, Kraljevčani bi cenu vode i javnog prevoza plaćali za 20% više, nego što je to trenutno slučaj.

Oba preduzeća poslala su obrazloženja odluka, navodeći ostala poskupljena (gorivo, električna energija…), kao jedan od razloga za poskupljenje svojih usluga. Više o ovoj temi možete pročitati OVDE

Zavetnici Kraljevo – poskupljenja apsolutno neprihvatljiva

Foto: Filter media

Na konferenciji za medije Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu , koja je sazvana ovim povodom, moglo se čuti, da su bilo kakva poskupljenja, u vremenu kada plate i penzije ostaju iste, potpuno neprihvatljiva.

-Pitamo se kome je palo na pamet da u ovom trenutku podiže cene, kako prevoza tako i komunalnih usluga, u ovom slučaju vode, pogotovu što znamo da je Vodovod javna firma. Ni jedna ni druga firma to nisu mogle da urade bez znanja i odobrenja gradonačelnika i Gradske uprave, rekao je Marko Petrović, ispred Gradskog odbora Zavetnika u Kraljevu.

Zavetnici se pitaju da li se životni standard u Kraljevu održava na ovakav način.

-Vi ste sebi povećali plate, to je bila odluka Gradskog veća, povećali ste dnevnice, a građanima su plate ostale iste sa kojima sada treba da plaćaju veće režije.

Kraljevački Zavetnici podsetili su javnost da su tokom prethodne kampanje više puta govorili na temu javnog prevoza u našem gradu.

– Stanica je  u katastrofalnom stanju, a  podsećamo, preduzeće kao što je bio Autotransport prodato za 89 miliona, smatramo skandaloznim za ovaj grad. Smatrali smo to i pre dve godine kada smo govorili o tome javno a i danas. Danas se nažalost stanica nalazi u još gorem stanju, ništa se ne obnavlja, linije se ukidaju a najavljuje se poskupljenje karata. Naša ideja je bila da Grad otkupi dugovanja, da kupi stanicu, kako bi se napravilo novo gradsko saobraćajno preduzeće, gde će građani u posebnim kategorijama (stariji od 65 godina, trudnice, đaci i dr.) moći prevoz da koriste besplatno, naglašava Petrović.

Kraljevački Zavetnici pitali su gradonačelnika da li razmišlja kako je ljudima u Devićima, Kaoni, Roćevićima koji imaju jednom ili dva puta dnevno prevoz koji će im biti, ukoliko se predlog usvoji, 20% skuplji.

Podsećamo, predlog o povećanju cena vode za piće u šta spadaju usluge prečišćavanje, održavanje priključka, odvođenje, kao i javni prevoz u gradu, Skupštini grada Kraljeva uputila su dva preduzeća, JKP „Vodovod“ i Autoprevoz Čačak. Nakon odluke Skupštine biće poznato da li će Kraljevčane „pogoditi“ i nova poskupljenja.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.