Policija u akciji dobrovoljnog davanja krvi

U Policijskoj upravi Kraljevo, danas je trideseti put organizovana letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi. Inače , ova velika letnja akcija organizuje se svakog juna, u okviru obeležavanja Dana policije.
Foto: Filter media

-Uvek se rado odazivamo ovakvim akcijama, kako bi i na ovaj način pomogli našim sugrađanima i kraljevačkoj bolnici. Od Dobrovoljnog društvadavalaca krvi „92“ danas očekujemo oko 60 jedinica krvi, ali sa ostalim društvima i lokalnim javnim preduzećima, nadam se da ćemo do kraja dana prikupiti preko 100 jedinica krvi, kaže sekretar DDDK „92“ Kraljevo, Milanko Milićević.

Foto: Filter media

Osim kraljevačke bolnice, članovi ovog društva, ali i pripadnici Policijske uprave pomažu i kragujevačkoj i beogradskoj bolnici ali i svuda gde je potrebna krv pacijentima.

Foto: Filter media

-Pored naših redovnih aktivnosti u PU ovo je jedan od dana koji izdvajamo da budemo humani, čime nadam se dajemo određeni doprinos u prikupljanju najdragocenije tečnosti. Osim letnje organizujemo i veliku zimsku akciju u jnuaru mesecu, dodaje Milićević.

Foto: Filter media

Osim pripadnika Policijske uprave u današnjoj akciji učestvovala su i društva dobrovoljnih davalaca krvi iz lokalnih javnih preduzeća, Udruženje lovaca, Društva dobrovoljnih davalaca iz Jagodine, Trstenika i Čačka, i pripadnici Vojske Srbije, Vojne Pošte u Ribnici.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.