I večeras helikopteri nad Kraljevom

Izvor/Foto: Ministarstvo odbrane RS

Na vojnom aerodromu „Morava“ Lađevci, kao i u široj okolini Kraljeva u toku je redovna letačka obuka pripadnika helikopterskih jedinica 98. vazduhoplovne brigade.

Reč je o trenažnoj obuci na helikopterima Mi-35 i „gama“, koja se realizuje radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti pilota za izvršavanje letačkih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera u svim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

-U okviru redovne letačke obuke, vazduhoplovi Vojske Srbije leteće nad gradom i večeras, 22. juna, u periodu od 18 do 24h, rečeno je iz 98. vazduhoplovne brigade za portal Filter media.

U skladu sa programom obučavanja, piloti tokom trenažnih letova na malim visinama uvežbavaju realizaciju patrolnih i izviđačkih zadataka, kao i sletanje i poletanje na neobezbeđenom terenu.

Potom slede složeniji sadržaji letačke i borbene obuke koji obuhvataju i bojeva gađanja po ciljevima na zemlji, kada se u praksi proverava osposobljenost letačkog sastava za pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. Borbeni helikopteri Mi-35 i „gama“ u svojoj osnovnoj nameni upotrebljavaju se za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snagama u toku izvođenja operacija Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane RS.

Izvor: Ministarstvo odbrane RS

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.