Festival Anfiteatar startuje u petak – pripremljen zanimljiv program

Izvor/Foto: Facebook

Festival Anfiteatar trajaće od 1. do 6. jula

Deveti festival Anfiteatar u Kraljevu , ove godine tokom sedam dana trajanja, na raznim lokacijama, pripremio je bogat program, najrazličitije predstave, izložbe i jedan kabare. Osim što će se održavati na nekoliko lokacija, ljubitelji teatra moći će da uživaju u najrazličitijim naslovima.

U nastavku teksta pogledajte program festivala:

Izvor: Facebook

U petak 1. jula od 19 časova na Trgu Jovana Sarića  posetioci će moći da pogledaju izložbu pod nazivom „Ustav i prava građana“. Nakon toga od 21 čas u malom dvorištu „Bataljona“ posetioci će moći da pogledaju predstavu „Ustav“. Koncept i tekst uradio je Minja Bogavac dok se kao reditelj potpisuje Vojkan Arsić.

Iste večeri od 22 časa u kafeu Ibar nastupiće ANYUSHKA, umetnica, DJ i operska pevačica.

U subotu 2. jula na sceni Kraljevačkog pozorišta biće izvedena predstava „Moji posedi“ po tekstovima Anrija Mišoa. Koncept i igra Nikola Voštinić.

*Uvek sam se divio ljudima koji veruju da su ljudi revolucije i osećaju se kao braća…

Predstava počinje u 20 časova.

Takođe, 2. jula u Thrill baru od 22 časa, biće izveden muzičko-scenski spektakl – Kabare za odrasle RO & ROSENKURZ, u kome nastupaju Romana Caran i Vesna Bujošević. Ovaj program namenjen je gledaocima starijim od 18 godina.

U nedelju 3. jula u Kraljevačkom pozorištu od 20 časova biće izvedena predstava „Ifigenija po Euripiju“, reditelja Zorana Rakočevića.

Ponedeljak 4. jul rezervisan je za predstavu „Betmen i Robin Beograd“ autorke i rediteljke Jelene Bogavac u izvođenju Reflektor teatra Beograd. Predstava počinje u 21 čas, u malom dvorištu „Bataljona“

U utorak 5. jula od 21 čas, u kafani Pariz, nastupa Akademsko pozorište Krsmanac iz Beograda sa predstavom WOYZECK po tekstu Georga Buchnera a u režiji Milana Cerovića.

*Bihnerova drama govori o vojniku poludelom zbog društva koje ga tretira kao životinju bez uma i slobodne volje.

Sreda 6. jul od 21 čas rezervisana je za predstavu pod nazivom „ Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ rediteljke Milice Kralj po tekstu Iva Brešana. Predstavu izvode članovi Akademije umetnosti Beograd, igraće se u Domu kulture u Žiči.

Izvor: grupagroup.org

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.