Dojave o bombama u preko 25 kraljevačkih osnovnih škola – Marinković: Gde se završi pregled učenici se vraćaju na nastavu

Foto: Filter media

Pripadnici kontradiverzionih ekipa Policijske uprave Kraljevo od jutros su na terenu i pregledaju svaki školski objekat detaljno. U onim školama iz kojih stigne potvrda policije da je bezbedno, učenici će u popodnevnoj smeni nastavu pohađati neposredno.

-U svim onim školama, za koje dobijemo potvrdu, da su detaljno pregledane, i da nema nikakve opasnosti, učenike ćemo vratiti u školu. Jedino ako negde ne stigne da se izvrši pregled, učenike ćemo prebaciti na onlajn nastavu, kaže Bojana Marinković, načelnica Školske uprave Kraljevo.

Marinković je ponovila da iako je situacija neprijatna, nema mesta panici, jer policija za sada obavlja svoj posao i onde gde se utvrdi da nema opasnosti učenici će bii bezbedni.

Prema poslednjim informacijama u 25 škola na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje i Raške od jutros pristižu mejlovi o postavljenim bombama. Za sada nema informacija da su mejlovi poslati na adresu srednjih škola bar kada je u pitanju Raški okrug.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.