Dan policije obeležen sa najmlađim Kraljevčanima

Povodom proslave obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, Odeljenja za vanredne situacije i Odreda žandarmerije, kao i svake godine, prezentovali su svoju opremu ali i sredstva za rad.
Foto: Filter media

-Pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, Odreda žandarmerije i Odeljenja za vanredne situacije ovaj za nas važan dan, slave zajedno sa svojim sugrađanima a posebno onim najmlađima koji su i ove godine došli u velikom broju da upoznaju policajce koji su tu da ih čuvaju i brinu o njihovoj bezbednosti, kaže major policije Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije u Kraljevu.

Iz gotovo svih kraljevačkih vrtića mališani tradicionalno ovaj dan provode u društvu policije uživajući u vožnji kvadovima, zip-linom, probajući policijske šlemove, dok ih na kraju vatrogasci ne obraduju penom koja izaziva najviše oduševljenja.

Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Mališanima smo danas omogućili da sednu na policijske motore i u automobile, uključe rotaciju, čemu se uvek obraduju, da vide policijske pse, a tokom ovog druženja podsetili smo ih da budu oprezni, da jako vode računa kad prelaze ulicu, kao i da smo mi tu  zbog njih i za njih i da uvek mogu da nam se obrate, dodaje Grujić.

Foto: Filter media

Građani su danas imali prilku da vide automobile, deo policijske opreme, policijske pse, vatrogasnu opremu, kao i vozila Žandarmerije.

Foto: Filter media
Foto: Filter media

-Ovu priliku koristim da se zahvalim svim našim sugrađanima, a posebno inima koji su danas sa nama i da im poručim da nam poverenje koje su nam ukazali mnogo znači, kaže Grujić.

Foto: Filter media

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je na Duhove, srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod Čukur-česme u Beogradu, ali i tokom turskog bombarovanja Beograda koje se odigralo narednog dana.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.