Da li će se deca u Čibukovačkim partizanima „smrzavati“ zbog politike

Izvor/Foto: OŠ “Čibukovački partizani”

Kraljevački Zavetnici osudili „sraman“ potez gradonačelnika i pozvali ga da objasni zašto nije odobren novac za kupovinu kotla

Vest da je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić odbio da odobri novac za kupovinu kotla Osnovnoj školi „Čibukovački partizani“ i potencijalno dovede u opasnost da škola naredne zime ostane bez grejanja, uveliko se širi čaršijom.

Naime, kako saznajemo nabavka kotla prošla je kompletnu proceduru, a problem je nastao u momentu kada je novac trebao da se prebaci na račun škole, što je Terzić odbio pravdajući se, da je direktorka škole napravila grešku u proceduri nabavke.

 Pozadina problema „krije“ se u tome što direktorka pomenute škole pripada redovima SPS-a, dok se, kako nezvanično saznajemo, sve glasnije „šuška“ o lošim odnosima između Gradskog odbora ove stranke i gradonačelnika Terzića.

Kraljevački Zavetnici oštro osudili Terzićev potez

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici, ovim povodom, sazvao je konferenciju za medije najoštrije osuđujući „sramni“ potez Terzića, koji kako je rečeno, direktno utiče na decu koja pohađaju ovu školu.

Foto: Filter media

-I pored dogovora koji je gradonačelnik imao sa pomenutom školom, na poslednjoj sednici Gradskog veća, Terzić je sa svojim većnicima, odbio da usvoji odluku da se školi nabavi novi kotao za grejanje, i tako doveo u opasnost decu koja pohađaju „Čibukovačke partizane“ da ovu zimu dočekaju u hladnim učionicama. Ovom prilikom pitamo gradonačenika da li je ovo borba i briga za našu decu? Jel ovo politika domaćinske Srbije kojoj su građani dali poverenje na poslednjim izborima? Zavetnici će, čim budu dobili poverenje građana, brinuti ne samo o našoj, već o svoj deci Kraljeva podjednako, kaže Marko Petrović, ispred Gradskog odbora kraljevačkih Zavetnika.

-Nama je svako dete bitno, i ono u osnovnoj školi u Tepečima, u Bzoviku, Godačici ili nekoj od gradskih škola. Još jednom pozivamo gradonačelnika Kraljeva da da odgovor zbog čega je odbio da odobri novac iz gradskog budžeta da  osnovna škola nabavi kotao za grejanje, osvrćući se na to da su „stubići“ za parking iz istog budžeta, plaćeni čak četiri puta više od tržišne cene. Ako se već hvalite „istorijskim“ budžetom grada, nabavka jednog kotla ne treba da predstavlja problem, zaključuje Petrović.

Da je situacija i više nego napeta između Gradskog odbora SPS-a i gradonačelnika Predraga Terzića, pokazuje i činjenica, da se većnici iz redova socijalista nisu pojavili na nekoliko zadnjih sednica Gradskog veća.

Bilo kako bilo, „kolateralna šteta“ konflikta među kraljevačkim političkim partijama, biće izgleda jedino đaci „Čibukovačkih partizana“ koji će, umesto u toplim, zimu verovatno dočekati u hladnim učionicama.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.