Stipendija Grada za najbolje studente

U Gradskoj upravi grada Kraljeva danas su svečano dodeljene stipendije najboljim studentima koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili prosek od 8,95 do 10,00.

Studenti su jednoglasni da im je ovo podstrek za još bolje ocene u indeksu, ali i razlog da se nakon završenih studija vrate u rodni grad.

Foto: Filter media

 -Meni stipendija predstavlja pre svega veliku podršku Grada, a nakon završenih studija nadam se i zaposlenju u Kraljevu jer mi je želja da mi prvi posao bude baš u našem gradu, kaže Aleksa Stefanović, student Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu, odsek rendgen tehničar koji je stipendiju „zaradio“ sa prosekom ocena 9,12.

Foto: Filter media

-Ova stipendija mi predstavlja jedan vid motivacije, a svakako će mi biti potstrek za dalji rad i usavršavanje u struci, kaže Boban Županjac, student Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu sa prosečnom ocenom 9,30.

Da je želja da se vrate nakon studija u Kraljevo velika, potvrđuje i Magdalena Kovačević, studentkinja Filološkog fakulteta u Kragujevcu na smeru germanistika, koja bi se zaposlila u svom gradu bilo u privatnom ili državnom sektoru jer smatra da veći broj mladih koji odlaze iz rodnog grada otvara više mogućnosti za zaposlenje onima koji žele da ostanu.

Foto: Filter media

-Germanistika je profitabilno zanimanje i mislim da neću imati problem oko nalaženja posla, najpre u prosveti jer mi je to od detinjstva najveća želja. Sama stipendija je podrška ne samo meni već i svim studentima koji ostvaruju odlične rezultate i smatram da naši dobri rezultati za Kraljevo imaju veliki značaj.

Studentima je stipendije svečano uručio gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Foto: Filter media

-U budžetu za 2022. godinu Grad je opredelio sredstva za stipendiranje najboljih studenata Kraljeva koji studiraju na fakultetima u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, na kraljevačkom Mašinskom fakultetu kao i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji. Slušajući studente veoma sam srećan jer je dosta njih izrazilo želju da ostanu u svom gradu u odnosu na prethodne decenije kada su studenti nakon diplomiranja ostajali u mestu studiranja ili odlazili u inostranstvo, ovo je svakako odlična vest za sve Kraljevčane, da će se u narednim godinama sve više mladih vraćati u naš grad da se zaposle i osnuju svoje porodice.

Grad Kraljevo dodelio je ukupno 50 stipendija, u iznosu od po 10,000 dinara u deset jednakih rata, bez obaveze vraćanja.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.