Sportske igre mladih u Kraljevu na oduševljene najmlađih

Parola koja već devetu godinu kruži Srbijom „Igre su zakon“ nastavlja svoju tradiciju i ove godine. Karavan Dunav osiguranja Sportske igre mladih, danas je u našem gradu na Atletskom stadionu,  okupio rekordno veliki broj dece koja će se takmičiti u nekoliko atletskih disciplina.

Ceremoniji svečanog otvaranja i paljenju plamena prijateljstva prisustvovali su koordinator Sportski igara mladih za Kraljevo Dragan Đorđević, predsednik sportskog saveza Miloš Simović, gradonačelnik Predrag Terzić i predstavnici Dunav osiguranja.

Foto: Filter media

-Ovo sada već postaje tradicija u našem gradu i Sportski savez Kraljeva brine o ovakvim manifestacijama i o deci koja se bave sportom. Ono što uvek naglašavamo jeste da što više promovišemo sport jer je sport zdravlje i bolje je da nam deca odrastaju na sportskim terenima nego na ulici, kaže Miloš Simović predsednik Sportskog saveza Kraljevo.

-Naša deca moraju da se razvijaju da treniraju, da jačaju svoj timski i sportski duh, ali ipored toga neophodno je da završavaju školu. Nikada se ne sme zapostaviti škola zbog sporta, kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Ove godine Sportske igre mladih održavaju se u Srbiji deveti put, dok se u Hrvatskoj održavaju čak 26. put. Za jubilarnu desetu godišnjicu Igara mladih u Srbiji organizatori najavljuju spektakl.

Foto: Filter media

Kraljevački mališani ozbiljno shvataju ovu manifestaciju jer se svake godine sve više njih prijavljuje za učešće. Ove godine oko 500 učenika, iz svih osnovnih škola sa teritorije Kraljeva takmiči se u četiri discipline.

-Ove godine je nešto malo izmenjen sastav, igra se u 4 sporta. U atletici takmiče se deca na 60 m u dve kategorije – dečaci i devojčice rođeni 2013. godine i mlađi, i 2011. godište i mlađi dečaci i devojčice. Nakon toga u igri „Između dve vatre“ takođe takmičenje u dve kategorije, za isto godište kao i u atletici. Popularna disciplina je ženski i muški basket, gde se takmiče deca 2007. godište i mlađi, i mali fudbal u tri kategorije. Ženski fudbal za devojčice 2006. godište i mlađe, dečaci u istoj starosnoj grupi, i dečaci 2011. godište i mlađi, rekao je Dragan Đorđević, koordinator Sportskih igara mladih u Kraljevu.

Foto: Filter media

Nakon upaljenog plamena prijateljstva počelo je takmičenje u pomenutim discplinama koje će trajati tokom čitavog dana na Atletskom stadionu kraj Ibra.

Regionalno prvenstvo Sportskih igara, na koje će otići najbolje ekipe, biće održano 14. juna u Novom Pazaru. Prvak sa Regionalnog prvensta ide na Državno prvenstvo koje će ove godine biti održano u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula, a nakon toga pobednici iz svih sportova idu u Split u avgustu mesecu.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.