Preporučujemo – TOP destinacije crnogorskog primorja za ovo leto

Na spisku destinacija za letnji odmor, turistima iz Srbije na vrhu liste gotovo uvek nalazi se Crna Gora. I ove godine turistička ponuda crnogorskog primorja je primamljiva a mi vam u nastavku teksta donosimo najzanimljivije destinacije.

Možda zato što je najbliža, ili zato što jednostavno volimo ovaj deo Jadranske obale, neretko se odlučujemo da svoj letnji odmor provodemo u nekom od šarmantnih primorskih gradića Crne G  ore. Lepe plaže, noćni život, porodične atrakcije samo su neki od razloga zašto biramo crnogorsko primorje.

Budva – glavni turistički centar CG

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Cela Budva se tokom leta pretvara u „grad teatar“. Pored bogate kulturne ponude, ovaj grad je i najposećeniji sa oko milion turista godišnje.

Foto: Filter media

-Budva je već prepoznata po mnogim manifestacijama, po gostoljubivosti, ali i istorijskom nasleđu. Budvu ne treba previše ni predstavljati, ali svaki turista koji ponovo dođe, ovde može naći nesto novo i interesantno, restorane, kafee i Budvansko zaleđe koje se valorizuje poslednjih godina, rekla je Nada Mirijan, direktorka Turističke organizacije Budva.

Budva je najmlađi crnogorski grad sa oko 25.000 stanovnika. Cene smeštaja su na nivou prošlogodišnjih, dok su zbog ekonomske krize restorani i kafei podigli cene.

Herceg Novi – grad od skalina

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Grad festivala, grad kulture, grad sunca, Herceg Novi je sam po sebi brend. Svi oni koji se odluče da ovo leto provedu u Novom moći će da posete Festival Skale, Filmski Festival ili novo u ponudi muzički Hype Festival.

Foto: Filter media

-Festival Skale održava se od 26. do 28. juna u Herceg Novom a to će biti jedna prava fešta za sve generacije. Druga muzički festival, je Hype koji će biti održan od 19. do 21. avgusta koji će ugostiti brojne regionalne zvezde, na Titovoj vili, a neki od njih su Bajaga i instruktori, Džiboni, TBF, Hladno pivo i lokalnu popularnu rep grupu Who See, a ovo je samo deo programa za ovo leto u Herceg Novom, kaže Đorđe Stanojlović, direktor Turističke organizacije Herceg Novog.

Pored srdačnog poziva domaćina upućenog svima iz Srbije, iz Boke poručuju da ni u Kotoru  a ni u Herceg Novom nisu menjane cene smeštaja u odnosu na prošlogodišnje.

Bar – grad na dve obale

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Samo jedna destinacija u Crnoj Gori prostire se na dve čarobne obale, 65 kilometara obale Skadarskog jezera i sa druge strane morske obale. Svi turisti koji posete Bar moći će da uživaju u 160 kilometara pešačkih i 26 kilometara uređenih pešačkih staza.

Foto: Filter media

-Mi smo destinacija svih generacija, od 7 do 77 godina. U našoj ponudi nalazi se sve ono što može da interesuje jednog turistu bilo da je njegovo interesovanje vezano za more ili planine. Jedini smo grad u Evropi koji se može pohvaliti sa pet kanjona. Takođe, tu je i ponuda za ljubitelje adrenalinskih sportova, imamo predispozicije za climbing i četiri velike pećine za ljubitelje spaleologije. Imamo sve ono što vam je potrebno za jedan aktivan odmor, dobro došli u Bar, rekao je Ivan Kovač, direktor Turističke organizacije Bar.

Tivat – Porto – Plavi horizonti

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Tivat je uvek aktuelno turističko mesto Bokokotorskog zaliva. Tokom prošle godine ovaj grad posetilo je 29.000 turista, koji su ostvarili 294.000 noćenja.U ovom gradu možete uživati u šetnjama Pinom (gradskim šetalištem) ili jednostavno se opustiti u nekom od lokalnih barova. Takođe, u Tivatskom zalivu postoje tri ostrva, Ostrvo cveća, Ostrvo Sveti Marko i Gospa od Milosrđa koje neizostavno morate posetiti.

Foto: Filter media

-Sve goste koji budu u Tivtu ove letnje sezone očekuju brojni koncetri poznatih regionalnih izvođača, izuzetno bogat program pozorišnih predstava u okviru „Purgatorija“ , kao i programi partnera Porto Montenegra i Luštice Bay ali i riblje svečanosti, gde će svi posetioci uživati u besplatnom vinu i tradicionalno pripremljenoj ribi, kako bi im približili i ovaj deo naše ponude, kaže Danica Banjević ispred Turističke organizacije Tivat.

Podsetimo, od 15. juna pa sve do 15. septembra dva puta nedeljno (sredom i petkom), biće otvorena avio-linija Kraljevo –Tivat. Prvi let zakazan je za 15. jun sa Aerodroma Morava u 9 i 40 časova. Do kraja letnje sezone turisti koji se odluče za ovaj vid putovanja, putovaće u gore naznačenom vremenu, dok je povratak iz Tivta rezervisan za svaku sredu i petak u 8 i 10 časova.

Cena karte u jednom smeru do Tivta iznosi 8.231 dinar, dok je ekonomski standard cena karte sa prtljagom do 23 kilograma plus ručnim, u jednom pravcu 10.584 dinara. Cene se mogu menjati u zavisnosti od termina polaska.

*Zahvaljujemo se Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na ustupljenim fotografijama

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.