Sve je spremno – „Atletski miting za veterane/ke“ u Kraljevu

Atletski klub Kraljevo 22. maja organizovaće zanimljiv sportski događaj „Atletski miting za veterane/ke“. Na ovaj svojevrsni sportski izazov moći će da se prijave svi koji imaju 35 i više godina.
Izvor: Ak Kraljevo

Ovo takmičenje odvijaće se u čak pet disciplina i to: 100m, 400m, 3000m, skok u dalj i bacanje kugle. Ovom prilikom najbolje plasiranim takmičarima biće uručene medalje i elektronske diplome, dok će oni koji završe kao četvrtoplasirani, petoplasirani i slabije plasirani, dobiti elektronske diplome.

-Prijavio se veliki broj takmičara iz Srbije ali i iz zemalja u regionu, Rumunije, Mađarske i Crne Gore. Ovo je prilika da u što masovnijem nastupu takmičari pokažu šta sve Kraljevo ima. Prijavio se veliki broj naših sugrađana, a najveše takmičara je zainteresovano za disciplinu 3000m. Nadamo se da će ovo biti svoevrsni spektakl na koji pozivam sve Kraljevčane da dodju u sojstvu publike jer su prijave završene, kaže Milan Kostić, sekretar AK Kraljevo.

Takmičari (veterani i veteranke) biće podeljeni u starosne kategorije – 35+, 40+,45+,50+,55+,60+,65+,70+.

Atletski miting počinje u 16 i 30 časova.

Treba naglasiti da svi takmičari na ovoj sportskoj manifestaciji učestvuju na sopstvenu odgovornost.

O Atletskom klubu Kraljevo

Atletski klub Kraljevo ove godine slavi 70 godina postojanja, prošao je razne nazive, razne periode, imao mnogobrojne šampione, prvake Jugoslavije, balkanske prvake, evropske prvake,učesnike svetskih i evropskih prvenstava, olimpijce. Iz kluba su potekla sada velika imena jugoslovenske atletike: Tale Todosijević je bio učesnik Olimpijskih igara 1968. u Meksiku u disciplini skok uvis, a da je ta disciplina porodična strast potvrdio je njegov bratanac nekoliko decenija kasnije – Miloš Todosijević, višestruki državni i balkanski prvak u skoku uvis. Klub je imao i veliku Biljanu Petrović – skakačicu uvis, srebrna sa Evropskog prvenstva 1990. godine u Splitu. 1970-ih i 1980-ih  godina AK Kraljevo imao je najbolju klupsku ekipu u krosu, ređali su se uspesi Milovana Vukomanovića, Koste Kolarevića, Borivoja Stankovića i dr. Skok u vis  i troskok je obeležio i Branko Đuričić, trostruki državni prvak i balkanski prvak u skoku u dalj. U ovom veku posebno su se istakli Miloš Simović, višestruki prvak Srbije u trkama na 400m, aktuelni rekorder Centralne Srbije na 400m, balkanski prvaka, učesnik Evropskog juniorskog prvenstva i član reprezentacije Srbije u Kupu Evropskih šampiona, kada se naša reprezentacija plasirala u prvu ligu ovog takmičenja. Andrijana Nešić, državna prvakinja u skoku uvis i učesnica Univerzijade. Stefan Marinković, državni i balkanski prvak u skoku uvis.

Izvor: AK Kraljevo

Danas klubu ima čak 4 državna viceprvaka i 1 državnu viceprvakinju- Nikolu Jelenića, Andriju Popovića, Nikolu Beljakovića i Aleksu Marinkovića, kao i Jovanu Miladinović.

Prošle godine klub je organizovao dva državna prvenstva, za seniore i mlađe juniore, kao i balkansko prvenstvo na kojem je oboren svetski rekord u bacanju koplja.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.