„Narcisu u pohode“ – tradicija duga preko pola veka

Staza je duga 23 kilometra sa visinskom razlikom od oko 1000 metara uspona – za učesnike slabije kondicije obezbeđena je kraća i lakša staza

U nedelju 15. maja na planini Stolovi biće organizovana tradicionalna manifestacija „Narcisu u pohode“ koja je prvi put održana davne 1956. godine.
Izvor: PSD Gvozdac

Kako ističu u Planinarsko smučarskom društvu „Gvozdac“ koje je i organizator planinarske akcije, hiljade planinara prošle su ovim stazama  poslednjih nekoliko decenija, noseći sa sobom najlepše utiske, a svi oni zaslužni su što se sa istim entuzijazmom istrajava u organizaciji akcije sve ove godine.

-Pozivam sve ljubitelje prirode da u nedelju zajedno uživamo u lepoti Stolova, da osetimo miris narcisa i dah planinskog vetra. Dođite, napravite korak, dva, koliko možete..Planina će vam sigurno uzvratiti lepotom. Ne berite narcise, već ih ponesite na fotografijama da u njima možee uživati do sledeće godine, kaže za portal Filter media Rada Vukosavljević, sekretar PSD „Gvozdac“.

Plan akcije

-od 7 do 7 i 50 časova – doček i prijava učesnika u selu Kamenica (organizovani prevoz do Kamenice sa autobuskog stajališta kod Doma društvenih organizacija u 7 časova),

-0d 8 i 15 do 15 časova akcija – Kamenica – Orlovac – Ravni sto – Nilovska prevoja – Usovica (1375 mnv) – Nilovska prevoja – Ravni sto – Orlovac – Debelo brdo – Brezna

-15 časova – ručak podela nagrada i zahvalnica

Učesnicima na stazi na raspolaganju su sanitetsko obezbeđenje i kese za smeće a sve informacije u svako trenutku mogu dobiti od članova društva na stazi.

Izvor: PSD Gvozdac

Učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju svih mera protiv sprečavanja širenja virusa COVID19 propisanih od strane nadležnih organa a koje su organizator i Planinarski savez Srbije u obavezi da sprovedu.

Učešće na akciji je dobrovoljno i na sopstvenu odgovornost učesnika. Motornim vozilima i motorima zabranjen je saobraćaj na stazi( osim za vozila Gorske službe spasavanja, policije, žandarmerije, vatrogasnih i spasilačkih službi).

Sve potrebne dodatne informacije možete dobiti od organizatora.

Prijavljivanje učesnika može se izvršiti putem telefona 063/74-115-72, 069/39- 37-300 ili 064/23-74-341, email: gvozdacpsd@gmail.com

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.