Letnja sezona na Kopaoniku uz bezbroj zanimljivih sadržaja

Izvor/Foto: Skijališta Srbije

Kako je najavljeno iz JP „Skijališta Srbije“ letnja sezona na najpopularnijoj planini u Srbiji – Kopaoniku, počeće u drugoj polovini juna. Radno vreme sadržaja koji se nude tokom letnje sezone biće od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a od petka do nedelje od 10 do 17 časova.
Izvor: Skijališta Srbije.rs

Šta sve možete isprobati od ponuđenih sadržaja?

I ovog leta na Kopaoniku na raspolaganju svim posetiocima biće niz atraktivnih letnjih sadržaja – letnje skijanje, avantura park, bob na šinama, tjubing, zip-lajn, teretana na otvorenom, planinski biciklizam, mountain cart, alpinizam, paraglajding, streličarstvo, jahanje konja, panoramsko razgledanje gondolom i žičarom, pešačke ture, rafting Ibrom i još mnogo toga.

Letnje skijanje – najatraktivnija avantura

Izvor: Skijališta Srbije.rs

Od pre tri godine posetioci Kopaonika imaju tu mogućnost da skijaju i tokom leta. Skijanje na lokaciji Krst, radiće i ove godine svakog vikenda (uključujući i petak) u periodu od 10 do 17 časova.

Veštačka staza napravljena za onu namenu, dužine 900 metara, pruža skijašima mogućnost skijanja tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Pored letnje staze JP „Skijališta Srbije“ raspolaže i sa 40 planinskih bicikala sa električnim motorom (e-bike).

Uvek aktuelno – panoramsko razgledanje

Od letnje sezone 2021. u ponudi je i panoramska vožnja šestosedom Karaman greben i gondolom Brzeće – Mali karaman. Na ovaj način povezani su Brzeće i centar Kopaonika. Radno vreme ovih sadržaja tokom nastupajuć letnje sezone biće od petka do nedelje od 10 do 16 časova za gondolu, dok će Karaman greben raditi od 10 do 17 časova. Cena vožnje na obe žičare je 1300 dinara. Pored ove dve, svaki dan radiće i četvorosed žičara Pančićev vrh.

Cenovnik za letnje sadržaje

Od pre dve godine važe i nove izmenjene cene za letnje sadržaje. Cena karte za pojedinačnu vožnju gondolom za odrasle je 1.000 dinara, za decu 600 dinara, a za seniore 800 dinara. Cena pojedinačne karte za vožnju žičarom je 500 dinara, sat vremena skijanja na letnjoj stazi je 1.000 dinara, a sat vremena vožnje kartom 500 dinara, odnosno 900 dinara za isti period korišćenja e-bicikle. Pojedinačna vožnja bobom na šinama i zip-lajnom je 500 dinara, a korišćenje tjubinga je 100 dinara. Za najmlađe posetioce i ove sezone biće aktivan avantura park po ceni od 500 dinara za sat vremena korišćenja.

Parking sa svim pogodnostima

Tokom cele letnje sezone parkiranje u garaži na Kopaoniku je prošle letnje sezone bilo za 50% jeftinije, te se najverovatnije očekuje sličan popust i ove letnje sezone. Na raspolaganju je oko 350 parking mesta. Garaža poseduje mesta za invalide, perionicu za pranje vozila i punjače za električna vozila. Cena prošle letnje sezone za 1 čas parkiranja je bila 75 dinara, a za 24h parkiranja 950 dinara.

I još novina za novu letnju sezonu

Još jedna novina ovog leta će biti piknik ture, gde će turisti moći da uživaju u vožnji e.bike-om, panoramskom vožnjom žičarom, obilaskom veoma atraktivnih i zanimljivih lokacija i ručkom u prirodi. Ove piknik ture će biti organizovane svake subote.

Kao i prethodnih godina, posetioci će i ovog leta moći da iskoriste 3 termina, u okviru kojih će se odobravati 20% popusta na određene sadržaje.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.