Kraljevčani do mora za pola sata 

Predstavnici turističkih organizacija crnogorskog primorja, na čelu sa potpredsednikom Opštine Tivat i menadžerkom Nacionalne turističke organiacije Crne Gore, boravili su danas u Kraljevu promovišući novu letnju sezonu i ovogodišnje turističke potencijale primorja. Njih su u Kraljevu dočekali predstavnici ovdašnje Turističke organizacije i Grada Kraljeva.

-Turistička organizacija Kraljeva prošle godine je imala uspešne promocije u Baru i Podgorici tako da se nadam, uz posebno zadovoljstvo što smo domaćini danas kolegama iz Crne Gore, da će ova međusobna saradnja da se nastavi i ubuduće, rekla je Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

-Kraljevčani žele da tokom letnjih meseci odu na more, ali smo u današnjem razgovoru predstavili i naše turističke potencijale za koje se nadamo da će posetiti turisti iz Crne Gore, istakao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Da se turisti iz Srbije decenima unazad za svoj letnji odmor najčešće opredeljuju za crnogorsko primorje, dobro je poznato. Novina svakako jeste to, što će od ovog juna moći da sa Aerodroma Morava putuju do Tivta, tokom čitave letnje sezone, o čemu smo već pisali.

-Apostrof svakako stavljamo na novu liniju Kraljevo – Tivat, koja će omogućiti da za samo pola sata leta, stignete do mora. Težimo da Kraljevo preko Tivta povežemo sa celom Evropom, Oslom, Helsinkijem, Moskvom, Londonom, Pragom, tačnije sa 35 destinacija iz Tivta ka celom svetu, tako da Kraljevčani preko nas stignu i do drugih evropskih centara. Svakako se radujemo turistima iz Kraljeva, koji godinama unazad biraju ili Tivat ili neki od drugih gradova na primorju za svoju destinaciju za letnji odmor, kaže potpredsednik Opštine Tivat, Vladimir Arsić.

Foto: Filter media/ Ljiljana Čukić i Vladimir Arsić

Pored primorja koje je uvek aktuelno, Nacionalna turistička organizacija Crne gore ove godine akcenat stavlja i na sever, odnosno kroz turistički potencijal ove zemlje, turistima nudi i posetu planinama i Nacionalnim parkovima (Žabljak, Durmitor, Biogradsko jezero, Lovćen i Skadarsko jezero).

-Moram naglasiti da su cene smeštaja iste kao i prošle turističke sezone, uvažavajući situaciju sa kojom se trenutno svi suočavamo. Pozivam ovom prilikom sve Kraljevčane da i ove godine za svoju destinaciju izaberu neki od gradova crnogorskog primorja jer će se kao i uvek odlično osećati uz bogat kulturno – zabavni program, veliki broj manifestacija, karnevala, koncerata, ističe Ljiljana Čukić, menadžer Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, na Trgu srpskih ratnika za sve građane upriličena je i promocija turističkih potencijala Budve, Tivta, Herceg Novog i Kotora. Kraljevčani su mogli da učestvuju u nagradnoj igri, gde će najsrećniji među njima dobiti desetodnevni boravak na crnogorskom primorju na bazi polu-pansiona.

 Za muzički deo promocije bio je zadužen poznati hip- hop i elektronski umetnik Niggor, koji je rekao da je još davne 1997. godine sa Montenigersima gostovao u Kraljevu, te da mu je dobro poznato i da se uvek dobro provede ovde, pa je ovom prilikom na sebi svojstven način pozvao naše sugrađane da budu gosti Crne Gore.

Foto: Filter media

-Pre nekoliko dana vratio sam se iz Dominikanske Republike, gde sam boravio mesec dana kao učesnik rijalitija „Survivor“ i mogu da kažem da Karipska ostrva koja svi žele da posete jesu lepa, ali Bokokotorski zaliv je nešto najlepše, pa zato i mislim da vama ne treba posebno da predstavljam Crnu Goru, već da vas od srca pozovem da budete gosti, kao i uvek na primorju koje ima možda i lepše predele od nekih svetskih destinacija.

Podsetimo, od 15. juna pa sve do 15. septembra dva puta nedeljno (sredom i petkom), biće otvorena avio-linija Kraljevo –Tivat. Prvi let zakazan je za 15. jun sa Aerodroma Morava u 9 i 40 časova. Do kraja letnje sezone turisti koji se odluče za ovaj vid putovanja, putovaće u gore naznačenom vremenu, dok je povratak iz Tivta rezervisan za svaku sredu i petak u 8 i 10 časova.

Izvor: Aerodrom Morava Kraljevo

Cena karte u jednom smeru do Tivta iznosi 8.231 dinar, dok je ekonomski standard cena karte sa prtljagom do 23 kilograma plus ručnim, u jednom pravcu 10.584 dinara. Cene se mogu menjati u zavisnosti od termina polaska.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.