Kraljevačko pozorište „pokupilo“ gotovo sve nagrade na prestižnom Festivalu

Izvor/Foto: Odsek za protokol i informisanost GU

Na 58. Festivalu „Joakim Vujić“  održanom u Kragujevcu polovinom maja, nagrade su dodeljene u sedam kategorija. Od ukupno 13 nagrada čak osam otišlo je „u ruke“ Kraljevačkog pozorišta.

Nagradu za najbolju predstavu u celini, dobila je predstava Kraljevačkog pozorišta „Crna ovca“ u režiji Snežana Trišić a po tekstu Vide Davidović.

Žiri Okruglog stola kritike predstavi „Trpele“ Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta NAGRADU OKRUGLOG STOLA KRITIKE za najbolju predstavu ovogodišnjeg Festivala „Joakim Vujić“.

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Vladimiru Jovanoviću za dve uloge u predstavi Crna ovca. Žiri je odluku obrazložio uz kritike da je Jovanović pokazao zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta ali i da je sa lakoćom i sigurnošću gradio različite transformacije.

Od četiri ravnopravne glumačke nagrade tri su odneli glumci Kraljevačkog teatra i to: Nikola Voštinić (predstava „Crna ovca“) , Gorica Dinulović( „Crna ovca“) i treću nagradu osvojio je CEO ANSAMBL PREDSTAVE „TRPELE“.

I poslednja ali jednako važna nagrada, dodeljena je za najbolju scenografiju Snežani Trišić za predstavu „Crna ovca“.

Izvor: Odsek za protokol i informisanost GU

Izgleda da će ovaj rekord Kraljevačkog pozorišta retko ko moći da obori, a povodom ogromnog uspeha pozorišta, predstavnici Grada primili su direktora i članove pozorišta u Gradskoj upravi, jer ovakav uspeh Kraljevačke kulturne scene zaslužuje veliki aplauz.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.