Zbog čega su danas Kraljevčani stajali u redu i šta se to besplatno delilo

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, nevladina organizacija Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa ATP Serbia open, donirala je 20.000 sadnica platana za deset gradova Srbije. 1000 sadnica dobilo je Kraljevo.
Foto: Filter media

Odsek za zaštitu životne sredine prethodnih dana pozvao je zainteresovane građane i predstavnike škola sa područja grada, da dodju po sadnice, koje su se danas delile na Trgu srpskih ratnika.

-Određen broj sadnica već je posađen kod „Aviona“ u Dositejevoj ulici, dok ostatak sadnica platana delimo danas našim sugrađanima i školama, kaže Danijela Bogavac, savetnik u Odseku zaštite životne sredine grada Kraljeva.

Od svake prodate karte na turniru biće posađeno po jedno drvo širom Srbije. Samim tim, ATP turnin na ovaj način pokazuje veliki ekološki doprinos jer ističe da je pored zdravog života i sporta veoma bitan pozitivan uticaj i odnos prema životnoj sredini.

Foto:Filter media

U Kraljevu je u okviru ove ekološke akcije nekoliko škola dobilo po deset platana kako bi ulepšale školska dvorišta: OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ribnice, OŠ “Jovo Kursula“, OŠ „Živan Maričić“ iz Žiče, OŠ „Petar Nikolić“ Samaila, OŠ „Olga Milutinović“ Godačica, OŠ „Jovan Cvijić“ iz Sirče, OŠ „Milunka Savić“ iz Vitanovca, OŠ „Branko Radičević“ Vitkovac, OŠ „Dragan Đoković Uča“ Lađevci i OŠ „Braća Vilotijević“ iz Kraljeva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.