Uredba o ceni goriva na snazi do kraja meseca – a nakon toga…

Uredba koju je donela Vlada RS a kojom se ograničavaju i utvrđuju cene dve osnovne vrste goriva biće produžena i ostaće na snazi do kraja aprila. Nakon toga će se proceniti koje rešenje je najbolje kako za tržište tako i za stanovništvo.

Vladina uredba o ograničavanju cene dve osnovne vrste goriva ističe 11. aprila, ali je doneta odluka da se rok trajanja Uredbe produži do kraja meseca.

Građani Srbije već su pod teretom inflacije i prirodno bi voleli da dizel i benzin budu što jeftiniji, međutim naftni sektorod početka šalje upozorenja da duža primena ove mere može da dovede do lošeg snabdevanja.

Uredba kao privremeno rešenje daje efekte, ali dugoročno može da ugrozi snabdevenost tržišta. Realne cene su one koje kreira tržište, a ne država saopštavaju iz Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Ono što je za građane u ovom trenutku bitno, jeste da će se, bar do kraja meseca voziti po već određenim cenama goriva, dok će maj mesec doneti ne tako prijatna iznenađenja, sudeći prema onome što saopštavaju iz naftnih kompanija.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.