Terziću, zloupotrebio si službeni položaj; Petroviću, bacaš ljagu na sport

Izvor/Foto:Facebook privatna arhiva

Zamenik lokalnog ombudsmana u Kraljevu Ivan Petrović podneo je protiv gradonačelnika Kraljeva krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u kojoj se navodi da je Terzić u periodu od 2016. do 2022. godine potpisivao nezakonita rešenja o dodeli finansijskih sredstava sportskim organizacijama i klubovima.

 U izjavi za N1 Petrović je naveo da je Terzić „korišćenjem službenog položaja“,omogućio pojedinim klubovima „pribavljanje imovinske koristi“. Reč je o spornih 400 miliona dinara, koja su tokom šest godina dodeljivana nezakonito, bez sprovođenja postupka, bez kriterijuma, iako je to, kako je rekao Petrović,  uređeno Zakonom o sportu iz 2016. godine.

-Zakon strogo zabranjuje dodelu sredstava klubovima koji su u blokadi. U odlukama iz 2018. i 2021. stoji da su sredstva dodeljena FK Sloga iz Kraljeva, iako je ovaj fudbalski klub u blokadi. Kada se pogleda bilans stanja ne vide se nigde ta sredstva. Takođe, postoje i osnovane sumnje da je određen iznos išao fantomskom klubu „Sloga 1947“ kao i da postoji još ovakvih primera, rekao je Ivan Petrović zamenik lokalnog ombudsmana televiziji N1.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić nije se oglašavao tokom prethodnih dana ovim povodom sve do danas.  Iz njegovog kabineta stiglo zvanično saopštenje u kome se navodi da pojedinci pokušavaju da bace ljagu na kraljevački sport i uspehe koje postižu sportisti u poslednjih šest godina.

„Petrović i docent Ljubiša Jovašević pokušavaju da unize kraljevačke sportiste, da omalovaže višegodišnji rad, treniranje, odricanje – i njihovo i njihovih porodica, a sve zarad jeftinih političkih poena. Potpuno je jasno da Petrović i Jovašević nisu sami uspeli da sastave politički pamflet, zvani krivična prijava. Za to je potrebno pravničko znanje i makar letimično poznavanje sporta. Ni ideja nije njihova. Njih dvojica su samo puki izvršioci.

Zato se pitam da li iza svega stoji čovek koji je zaposlio Jovaševićevu ženu i  kćerku, a Ivanu Petroviću omogućio da nezakonito postane zamenik lokalnog ombudsmana“.

Pozvali smo zamenika lokalnog ombudsmana Ivana Petrovića za odgovor na optužbe koje je gradonačelnik uputio na njegovu i adresu Ljubiše Jovaševića a on nam je saopštio da će vrlo rado odgovoriti na iste, prvog radnog dana ( u utorak, 26. aprila).

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.