Prosvetarima od danas isplata državne pomoći – ko će se sledeći prijavljivati

Izvor/Foto: Pixabay

U naredna tri dana, počevši od danas, 27. aprila, država će isplaćivati jednokratnu novčanu pomoć u visini od 10.000 dinara zaposlenima u obrazovanju, najavljeno je iz Ministarstva finansija Republike Srbije.

Danas će novac na račun dobiti zaposleni u školama od posebnog interesa, sutra zaposleni u visokom obrazovanju i naučni saradnici, a preksutra svi drugi prosvetari.

Mladima opet po 100 evra

Iz Ministarstva finansija najavljeno je i da će svi mladi (od 16 do 30 godina) sa prebivalištem u Republici Srbiji moći od 16. pa do 30. maja, ukoliko već nisu, moći da se prijave za novih 100 Evra koje dodeljuje država.

Naime, ove godine u januaru, mladi su imali prilike da se prijavljuju za ovu pomoć, pa tako oni koji su se tada prijavili neće morati ponovo, a oni koji nisu na jednostavan način mogu to da urade.

Kako se možete prijaviti?

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć  od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna.

Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

Potreban je broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a njemu će se automatski otvoriti račun u toj banci  i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne.

Podsetimo prva državna pomoć za mlade od 100 evra počela je sa isplatom 1. februara. Tada je novac dobilo oko 1.017.000 mladih u Srbiji.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.