Kraljevčanka u zbirci pesama predstavila zavičaj

Izvor/Foto: Narodna biblioteka “Stefan Prvovenčani”

Zbirka pesama „Osmaračnica“  zavičajne autorke Biljane Miljković biće prestavljena u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“.

Ova autorka živi i stvara u Kraljevu. Objavila je zbirku pesama za decu „Kroz lepote odrastanja“ 2013. godine. „Osmatračnica“ je njena prva zbirka pesama za odrasle, a objavljena je pod okriljem izdavačke kuće „Poetikum“.

-„Osmatračnica“ je nesvakidašnja, pobranim rečima sazdana, lična osmatračnica. Sa nje, (nalazi se „tamo gde s nebo sa zemljom spaja“) pesnikinja, zaneta u sopstvo, pažljivo motri i opisuje svet i sebe u njemu. Sa tako odabranog, negde u sebi pronađenog, oduhovljenog mesta, autorka stišanim glasom, pazeći da ne izostavi ništa od viđenog i doživljenog, čitaocima biranim rečima koje se, kada je potrebno iznenada pretvaraju u realne slike, dočarava svoj zavičaj, detinjstvo, a pre svega svoje bližnje. Pri tome su joj bližnji ne samo ljudi, nego i ptice, livade, trave, oblaci, reka“, kaže Miloje Radović recezent i pesnik.

U programu učestvuju Biljana Miljković, autorka, Miloje Radović, recezent i Katarina Jablanović, moderator programa.

U umetničkom delu nastupiće Crkveni hor „Sveti Sava“ pod upravom Dragane Manojlović, muzički ansambl „Heruvimi“ i vokalni izvođači Verica Trikoš, Miloš Ćeriman i Rade Milićević.

Program je zakazan za večeras, 14. april. od 19 časova na trećem spratu Biblioteke.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.