Kraj grejne sezone: Hoće li radijatori biti topli u narednim danima

Kraj grejne sezone, ali i dalje topli radijatori

Danas 15. aprila zvanično se završava grejna sezona. Iz Javnog energetskog preduzeća „Toplana“ poručuju da nema razloga za brigu jer će se produžiti grejna sezona zbog najavljenih vremenskih prilika u narednim danima.
Foto: Filter media

-Iako je zvanično danas kraj grejne sezone, naši korisnici ne treeba da brinu jer ćemo je produžiti, pa će tako u jutarnjim satima imati tople radijatore, dok ćemo u nastavku dana pratiti temperature i na osnovu toga i reagovati, kaže direktor „Toplane“ Kraljevo Aleksandar Nestorović.

Foto: Filter media

Kraljevčani su, kažu u Toplani revnosni kada je u pitanju plaćanje usluge grejanja, pa tako gotovo 90% domaćinstava redovno izmiruje svoje obaveze.

-Nemamo problem sa naplatom zaista, za sada sve to funkcioniše kako treba. To je nešto što nama pomaže da stabilno održavamo preduzeće, dodaje Nestorović.

Podsetimo, prošle godine grejna sezona je takođe produžena pa su Kraljevčani imali tople radijatore sve do 3. maja. Niže temperature od proseka za ovo doba godine najavljene su za vikend i sledeću nedelju sve do četvrtka. Nakon toga, ukoliko ne bude bilo potrebe, kotlarnice JEP „Toplane“ biće ugašene do 15. oktobra kada zvanično počinje nova grejna sezona.

Piše: Danka Gašić

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.